Imi place carnea de pui si o mananc cu placere aproape in orice combinatie. De data asta am avut pofta de aripioare de pui picante, imi place mult gustul lor si,daca sunteti iubitori de iute 🙂 ,vi le recomand,sunt absolut delicioase.
Ingrediente:
- 8 aripioare de pui (aprox 1,5 kg )
- 3-4 catei de usturoi
- 5-6 linguri de ulei
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingura rasa de boia de ardei iute
- 1 lingura rasa de piper negru macinat
- 1 lingura pasta de ardei iute (sau 1 lingura rasa de ardei iute macinat )
- 1 crenguta de cimbru uscat
- 1 lingura de sare
- 7-8 linguri suc concentrat de rosii
Mod de preparare pentru reteta de aripioare de pui picante:
Aripioarele de pui le parlim ,spalam si taiem in doua.Din toate ingredientele pregatim o emulsie,amestecandu-le pe toate intr-un bol incapator.
Punem si aripioarele si amestecam foarte bine pana cand sunt acoperite foarte bine.
Le asezam intr-o tava (30 x35 ) ,acoperim tava cu o folie de aluminiu si punem la cuptorul preincalzit la 220 °C.
Coacem aripioarele 50-60 de minute ,prima jumatate de ora acoperite,apoi luam folia si la lasam sa se rumeneasca si sa scada sosul format .
Servim aripioarele calde cu garnitura preferata si o salata verde.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.