PASTA DE ARDEI IUTE

pasta de ardei iute

Retetea de pasta de ardei iute nu se adreseaza numai celor carora le place mancarea picanta .Este buna s-o avem mereu la indemana ,da un gust si o o aroma excelenta mancarurilor .
Se poate utiliza la sosurile pentru paste,marinata pentru carne si-n orice fel de mancare pe care voi o vreti picanta. 😀

Ingrediente

  • 800 g ardei iute (am folosit cherry,curatat de cotoare si seminte)
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 150 ml ulei de masline (sau floarea-soarelui )

Mod de preparare pasta de ardei iute

Spalati ardeii , curatati-i de seminte si cotoare,neaparat cu manusi de unica folosinta si in spatiu aerat.
Intr-un robot sau blender puneti ardeii,sarea si uleiul .Mixati pana se marunteste bine totul si obtinem o compozitie omogena.
Puneti pasta obtinuta in borcane spalate si sterilizate,acoperiti ermetic cu capace .
Pregatiti o oala mare ,asezati un prosop de bucatarie pe fundul ei si puneti borcanele cu capacele in sus,nu culcate .Turnati apa cat sa acopere borcanele si fierbeti o jumatate de ora la foc moderat.Scoateti borcanele cand apa s-a racit complet,etichetati si depozitati in camara.
Pofta buna!
pasta de ardei iute

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “PASTA DE ARDEI IUTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *