Mâncăruri cu carne

ARIPIOARE DE PUI PICANTE

Imi place carnea de pui si o mananc cu placere aproape in orice combinatie.De data asta am avut pofta de aripioare de pui picante ,imi place mult gustul lor si,daca sunteti iubitori de iute 🙂 ,vi le recomand,sunt absolut delicioase.

 

 

 

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 8 aripioare de pui (aprox 1,5 kg )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura rasa de boia de ardei iute
  • 1 lingura rasa de piper negru macinat
  • 1 lingura pasta de ardei iute (sau 1 lingura rasa de ardei iute macinat )
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • 1 lingura de sare
  • 7-8 linguri suc concentrat de rosii

[/ingredients]

Aripioarele de pui le parlim ,spalam si taiem in doua.Din toate ingredientele pregatim o emulsie,amestecandu-le pe toate intr-un bol incapator.

002

 

Punem si aripioarele si amestecam foarte bine pana cand sunt acoperite foarte bine.

010

 

Le asezam intr-o tava (30 x35 ) ,acoperim tava cu o folie de aluminiu si punem la cuptorul preincalzit la 220 °C.

021

 

Coacem aripioarele 50-60 de minute ,prima jumatate de ora acoperite,apoi luam folia si la lasam sa se rumeneasca si sa scada sosul format .

Servim aripioarele calde cu garnitura preferata si o salata verde. Pofta buna!

069