Site icon Rețete Fel de Fel

Blat umed pentru tort

blat umed pentru tort

 

Blat umed pentru tort, o reteta usoara si foarte simplu de preparat. Nu este la fel de pretentios ca cel din pandispan clasic ,nu trebuie insiropat si este absolut delicios si foarte ciocolatos 🙂 .

Ingredientele sunt pentru doua blaturi cu diametrul de 22 cm,pe care le puteti folosi intregi sau le puteti taia pe jumatate.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de blat umed pentru tort:

 

Intr-un bol incapator amestecam ingredientele lichide ( ouale,uleiul,iuaurtul si cafeaua ) iar in altul cele solide (faina,cacaoa ,zaharul,sarea,praful de copt,bicarbonatul ).

Le unim si amestecam doar cat este necesar sa se omogenizeze compozitia .Obtinem un aluat care curge de pe tel.

Impartim compozitia obtinuta in mod egal in doua boluri.

Transferam fiecare parte de aluat in doua forme (acoperite cu hartie de copt pe fund si unse cu unt pe margini )  cu diametrul de 22 cm si le coacem 30-35 de minute la 175 °C.

Daca nu aveti doua forme ,coaceti blaturile pe rand ,apoi lasati-le sa se raceasca pe un gratar .

Daca va place,lasati-le intregi ,asa cum am facut eu aici la tortul cu crema ganache.

Sau,cu mare grija,taiati-le pe jumatate .

Tortul cu ciocolata si zmeura a fost divin.

Oricum ati alege sa le folositi,va asigur ca sunt delicioase,isi mai trag umiditate de la crema folosita , au un gust minunat,sunt umede si ciocolatoase.Pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version