Site icon Rețete Fel de Fel

Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui

Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui pe o farfurie

Bocceluțele se decorează cu pesmet și cozi de ceapă verde / Profimedia

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, avem o rețetă de bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemâna oricui.

Aluatul pentru bocceluțe se prepară după rețeta clasică de paste, cu sau fără ou. Iar umplutura este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și hrănitoare.

Astfel de bocceluțe mai pot fi preparate și din clătite, din aluat foietaj, din foi de plăcintă, etc. Pot fi preparate atât în variantă sărată, cât și în variantă dulce. Sunt delicioase și interesante în toate variantele.

Iar pentru cine nu știe ce este bocceluța, aceasta este un fel de gentuță sau pachet dintr-o pânză, umplută cu diverse obiecte și ale cărei capete se leagă cruciș. Se mai poate lega cu o sfoară, după ce se adună colțurile peste obiectele din interior. Tot așa legăm și bocceluțele din aluat.

Dacă le doriți din clătite, avem pentru voi și o rețetă delicioasă și interesantă de clătite umplute și gratinate la cuptor. Se poate prepara și sub formă de bocceluțe, pentru un aspect cuceritor.

Cum preparăm rețeta de bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui

Pentru bocceluțele din rețeta de azi apelăm la aluatul simplu de paste cu ou, pentru a fi mai elastic și mai ușor de modelat.

Umplutura este extrem de simplă. Folosim piept de pui pe care îl preparăm la tigaie tăiat în bucăți mici. Mai preparăm la tigaie și puțin spanac, le combinăm și umplem bocceluțele.

Pentru a lega bocceluțele folosim sfoară de bucătărie. Iar după preparare o vom înlocui cu cozi de ceapă verde.

Le putem servi simple sau cu diferite sosuri. Un sos de roșii aromat este ideal pentru astfel de preparate.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de aluaturi umplute cu diferite ingrediente, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui.

Exit mobile version