Mâncăruri cu carne

Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, avem o rețetă de bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemâna oricui.

Aluatul pentru bocceluțe se prepară după rețeta clasică de paste, cu sau fără ou. Iar umplutura este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și hrănitoare.

Astfel de bocceluțe mai pot fi preparate și din clătite, din aluat foietaj, din foi de plăcintă, etc. Pot fi preparate atât în variantă sărată, cât și în variantă dulce. Sunt delicioase și interesante în toate variantele.

Iar pentru cine nu știe ce este bocceluța, aceasta este un fel de gentuță sau pachet dintr-o pânză, umplută cu diverse obiecte și ale cărei capete se leagă cruciș. Se mai poate lega cu o sfoară, după ce se adună colțurile peste obiectele din interior. Tot așa legăm și bocceluțele din aluat.

Dacă le doriți din clătite, avem pentru voi și o rețetă delicioasă și interesantă de clătite umplute și gratinate la cuptor. Se poate prepara și sub formă de bocceluțe, pentru un aspect cuceritor.

Cum preparăm rețeta de bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui

Pentru bocceluțele din rețeta de azi apelăm la aluatul simplu de paste cu ou, pentru a fi mai elastic și mai ușor de modelat.

Umplutura este extrem de simplă. Folosim piept de pui pe care îl preparăm la tigaie tăiat în bucăți mici. Mai preparăm la tigaie și puțin spanac, le combinăm și umplem bocceluțele.

Pentru a lega bocceluțele folosim sfoară de bucătărie. Iar după preparare o vom înlocui cu cozi de ceapă verde.

Le putem servi simple sau cu diferite sosuri. Un sos de roșii aromat este ideal pentru astfel de preparate.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de aluaturi umplute cu diferite ingrediente, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui.

Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui pe o farfurie

Gătește Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui pe o farfurie

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 2 ouă de mărime mare
 • 200 gr de făină
 • 1 praf de sare
 • 20-30 gr de făină pentru masa de lucru.
 • Pentru umplutură:
 • 150 gr frunze de spanac
 • 2 linguri de ulei
 • 1 cățel de usturoi
 • 200 gr piept de pui
 • sare și piper
 • 2-3 linguri de ulei.
 • În plus:
 • 2-3 linguri de pesmet
 • cozi de ceapă verde.

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului, pe care îl vom lăsa la odihnit până când pregătim și ingredientele pentru umplutură.

Trecem făina prin sită direct pe masa de lucru. O amestecăm cu un praf de sare, apoi adăugăm ouăle la mijlocul făinii. Începem amestecarea celor două ingrediente.

Amestecăm ingredientele cu o lingură de lemn sau cu o spatulă din silicon. Iar după ce oul este încorporat în făină, vom frământa aluatul cu mâinile. Frământăm aluatul până când devine compact și nelipicios.

Apoi îl împachetăm în folie de prospețime și îl punem în frigider pentru 30 de minute. Prin procesul de răcire se va activa glutenul, iar aluatul va deveni mai elastic și se va putea modela cu ușurință.

Preparăm umplutura pentru bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui

Mai întâi porționăm pieptul de pui în bucăți mici pe care le condimentăm cu sare și piper. Apoi le rumenim bine pe toate părțile, într-o tigaie cu ulei.

Pentru a prepara frunzele de spanac, mai întâi punem ulei în altă tigaie și îl aromatizăm cu un cățel de usturoi strivit. Lăsăm usturoiul timp de un minut în uleiul încins, apoi îl îndepărtăm. Adăugăm frunzele de spanac curățate, clătite și scurse și le amestecăm prin ulei timp de 2-3 minute. Apoi adăugăm pieptul de pui scurs din ulei și le amestecăm.

În uleiul rămas în tigaie de la pieptul de pui rumenim puțin pesmet, pentru a-l folosi la decor.

Cum formăm și preparăm bocceluțele din aluat cu spanac și piept de pui

Scoatem aluatul de la rece și îl punem pe masa presărată cu făină. Îl întindem cu sucitorul într-o foaie de 3-4 mm grosime. Cu un pahar decupăm cercuri din aluat. Punem câte o lingură de umplutură peste acestea și adunăm marginile deasupra. Tragem ușor de marginile aluatului și le legăm cu sfoară de bucătărie.

După ce formăm toate bocceluțele, punem o oală cu apă la fiert. Când apa clocotește, adăugăm și puțină sare și scufundăm bocceluțele în ea. Le lăsăm să fiarbă timp de 8-10 minute, până când încep să se ridice ușor la suprafața apei.

Le scoatem pe platou, le lăsăm să se tempereze și îndepărtăm sfoara cu o forfecuță de unghii. Legăm delicioasele bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui cu cozi de ceapă verde.

Le decorăm cu pesmetul pregătit și cu ceapă verde tocată mărunt.

Spor și poftă bună!