Conserve

Sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc

Printre rețetele de conserve din roșii mai deosebite, pe care le mai preparăm pentru iarnă, se numără și rețeta de sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc. Este un sos care poate fi folosit la o mulțime de mâncăruri.

Este ideal de folosit la rețetele de chiftele, perișoare sau pește în sos de roșii. Dar poate fi folosit și la rețetele de paste, la pizza sau inclus în mâncărurile scăzute. Este mai concentrat și se adaugă în cantitate mică în mâncăruri.

Vedeți aici și o rețetă de macrou în sos de roșii la cuptor. Este ideală și pentru zilele de post cu dezlegare la pește. Se prepară foarte simplu, din ingrediente puține și la îndemâna oricui. Puteți opta pentru tipul de pește care vă place.

Iar dintre rețetele cu paste in sos de roșii, poate vă inspiră rețeta de spaghete cu chiftele în sos de roșii. Este o mâncare atât de sățioasă că nu mai dorești altceva la masă.

Ce mai conține rețeta de sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc

Pentru prepararea acestui sos delicios, pe lângă ingredientele menționate în titlul rețetei, mai adăugăm și o ceapă călită ușor în puțin ulei. Mai adăugăm și 2-3 căței de usturoi, sau mai mulți dacă dorim sosul mai picant. Putem adăuga și ardei iute.

Dar găsiți pe blog și o rețetă de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Și mai găsiți o colecție interesantă de rețete de conserve din roșii, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc.

Bol cu sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc

Gătește Sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc

Timp de preparare

120 min

Nivel

ușor

Porții

6

Șase borcane cu sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc

Ingrediente

  • 3 kg roșii de grădină bine coapte
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 crenguță de cimbru proaspăt
  • 5-6 crenguțe de busuioc
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Spălăm roșiile, le ștergem bine apoi le tăiem în bucăți mai mici și le trecem prin separatorul de semințe.

Într-o cratiță, punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată mărunt, împreună ci 2-3 căței de usturoi tocați rondele. Nu prăjim ceapa, ci doar o lăsăm să se pătrundă ușor, pentru a-și degaja gustul în ulei. Presărăm si puțină sare peste ea.  Apoi adăugăm roșiile separate de semințe și pielițe.

Fierbem sosul de roșii până când scade sub jumătate și devine consistent.

Pe parcursul fierberii, adăugăm în sos și crenguța de cimbru. Adăugăm și condimentele, iar spre final de fierbere, adăugăm frunzele de busuioc tocate mărunt.

Sterilizăm borcanele și le umplem fierbinți cu sos de roșii aromat cu cimbru și busuioc, de asemeni, fierbinte. Închidem bine capacele borcanelor și le acoperim cu o pătură, lăsându-le acolo până când se răcesc.

Le etichetăm și le trecem în cămară.