Site icon Rețete Fel de Fel

Brownie cu brânză și cireșe

Porții de Brownie cu brânză și cireșe pe un tocător

Contrastul de culori ale prăjiturii arată spectaculos / Shutterstock

Dacă doriți o combinație deosebită pentru o prăjitură de vară, cremoasă și aromată, încercați rețeta de brownie cu brânză și cireșe. Textura acestei prăjituri este una absolut senzațională, cremoasă și lipicioasă.

Prăjitura Brownie este una dintre cele mai adorate de către americani, dar și noi o apreciem maxim. Indiferent că este preparată simplă sau combinată, cremozitatea acesteia cucerește și papilele și privirile.

Nici negresele noastre nu sunt mai prejos, dar au alt aspect și altă textură. Noi le preparăm foarte des pentru că ne plac în mod deosebit.

Vedeți aici și o rețetă de negresă cu cremă de ananas, foarte gustoasă și cu aspect apetisant. Crema de ananas se poate înlocui și cu o cremă de lămâie, sau de vanilie. Le-am enumerat pe acestea pentru că sunt în contrast cu blatul de negresă. Dar și crema de ciocolată sau glazura sunt la fel de potrivite pentru blaturile de negresă.

Mai vedeți aici și o rețetă de negresă  din albușuri cu glazură de ciocolată. Pe aceasta o preparăm, de obicei de sărbători când ne rămân albușuri de la alte preparate.

Cum preparăm rețeta de brownie cu brânză și cireșe

Blatul de brownie se prepară în modul clasic, cu ciocolată și unt în compoziție și fără praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Pentru crema de brânză optăm din start pentru o brânză cremoasă pe care o amestecăm cu ouă și zahăr, dar și aroma preferată.

Și pentru ca prăjitura să fie spectaculoasă, o asamblăm în straturi succesive și strecurăm cireșele printre acestea.

Prăjitura nu se coace timp exagerat pentru a nu se usca. Este o prăjitură perfectă pentru sezonul cireșelor, dar se poate prepara și cu alte fructe proaspete sau din compot.

Pentru sezonul rece vă recomand să încercați rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brownie cu brânză și cireșe.

Exit mobile version