Dulciuri

Brownie cu brânză și cireșe

Dacă doriți o combinație deosebită pentru o prăjitură de vară, cremoasă și aromată, încercați rețeta de brownie cu brânză și cireșe. Textura acestei prăjituri este una absolut senzațională, cremoasă și lipicioasă.

Prăjitura Brownie este una dintre cele mai adorate de către americani, dar și noi o apreciem maxim. Indiferent că este preparată simplă sau combinată, cremozitatea acesteia cucerește și papilele și privirile.

Nici negresele noastre nu sunt mai prejos, dar au alt aspect și altă textură. Noi le preparăm foarte des pentru că ne plac în mod deosebit.

Vedeți aici și o rețetă de negresă cu cremă de ananas, foarte gustoasă și cu aspect apetisant. Crema de ananas se poate înlocui și cu o cremă de lămâie, sau de vanilie. Le-am enumerat pe acestea pentru că sunt în contrast cu blatul de negresă. Dar și crema de ciocolată sau glazura sunt la fel de potrivite pentru blaturile de negresă.

Mai vedeți aici și o rețetă de negresă  din albușuri cu glazură de ciocolată. Pe aceasta o preparăm, de obicei de sărbători când ne rămân albușuri de la alte preparate.

Cum preparăm rețeta de brownie cu brânză și cireșe

Blatul de brownie se prepară în modul clasic, cu ciocolată și unt în compoziție și fără praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Pentru crema de brânză optăm din start pentru o brânză cremoasă pe care o amestecăm cu ouă și zahăr, dar și aroma preferată.

Și pentru ca prăjitura să fie spectaculoasă, o asamblăm în straturi succesive și strecurăm cireșele printre acestea.

Prăjitura nu se coace timp exagerat pentru a nu se usca. Este o prăjitură perfectă pentru sezonul cireșelor, dar se poate prepara și cu alte fructe proaspete sau din compot.

Pentru sezonul rece vă recomand să încercați rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brownie cu brânză și cireșe.

Brownie cu brânză și cireșe porționată pe un tocător de lemn

Gătește Brownie cu brânză și cireșe

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

16-20

Porții de Brownie cu brânză și cireșe pe un tocător

Ingrediente

 • Pentru blatul de brownie în tavă de 20/20 cm:
 • 250 gr de ciocolată cu 70% cacao
 • 125 gr de unt de minimum 80% grăsime
 • 100 gr de făină
 • 25 gr de cacao
 • 200 gr de zahăr
 • 3 ouă mari
 • 2 lingurițe cu extract de vanilie
 • 1 praf de sare.
 • Pentru crema de brânză:
 • 300 gr cremă de brânză
 • 100 gr zahăr
 • 2 lingurițe cu extract de vanilie
 • 2 ouă
 • 1 praf de sare.
 • În plus:
 • 300 gr de cireșe fără sâmburi.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea compoziției de ciocolată. Rupem ciocolata în bucăți mai mici și o punem într-o crăticioară împreună cu untul. Așezăm crăticioara la foc mic și topim ingredientele amestecând continuu. Lăsăm compoziția să se tempereze puțin, dar nu să se răcească de tot.

Pregătim cireșele pe care le clătim, le scurgem bine și îndepărtăm sâmburii din ele. Le punem într-o sită pentru a elimina din sucul format în urma extragerii sâmburilor.

Adăugăm zahărul în compoziția de ciocolată cu unt ușor călduță și amestecăm doar până când se omogenizează. Apoi adăugăm unul câte unul, cele trei ouă și omogenizăm ușor compoziția, după fiecare ou adăugat.

Adăugăm vanilia, apoi făina amestecată cu pudra de cacao și sarea. Omogenizăm bine compoziția folosind o spatulă. Amestecăm delicat folosind mișcări circulare de jos în sus. Nu amestecăm în exces și nici foarte energic, pentru a nu se dezvolta rețeaua de gluten din făină.

Înainte de a pregăti și compoziția de brânză, pornim cuptorul la 175 de grade Celsius și pregătim o tavă de aproximativ 20 x 30 cm în care pui hârtie de copt.

Pentru compoziția de brânză amestecăm mai întâi brânza cremoasă cu zahărul. Adăugăm ouăle pe rând, vanilia și sarea.

Întindem în tavă un strat subțire din compoziția de brownie, apoi unul de brânză. Presărăm și cireșe apoi continuăm cu un alt strat de brownie, unul de brânză și ultimul de brownie. Nu uităm să presărăm după fiecare strat și câteva cireșe.

Punem tava în cuptor și coacem delicioasa brownie cu brânză și cireșe timp de 30 de minute, la 175 de grade Celsius.

O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa.

Spor și poftă bună!