Dulciuri

Negresă cu cremă de ananas

Negresele sunt printre cele mai populare prăjituri și mai adorate în rândul iubitorilor de deserturi. Iar dacă le mai adăugăm și un strat de cremă, sunt chiar de nerefuzat. Vă invit să încercați și voi o rețetă de negresă cu cremă de ananas, foarte gustoasă și cu aspect apetisant.

Crema de ananas este foarte aromată și frumos colorată. Putem pune ananas proaspăt sau ananas din compot.

Găsiți pe blog și rețeta pentru cremă de lămâie cu ananas. Este perfectă pentru a fi savurată simplă, sau inclusă în prăjituri și torturi. Foarte bine se va combina cu pișcoturi într-un desert delicios la pahar.

Iar din categoria rețetelor de negresă, vă mai recomand și rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt.  Este un deliciu garantat și ne oferă un spectacol de culoare și savoare.

Și mai găsiți pe blog și o rețetă de cheesecake cu ananas si cocos. Este un desert răcoritor și delicios, din categoria deserturilor fără coacere.

Cum se prepară rețeta de negresă cu cremă de ananas

 

Blatul acestei negrese îl preparăm doar din albușuri, cu ciocolată topită. Este unul dintre blaturile noastre preferate, pe care îl preparăm și pentru torturi. Este dens și ușor umed.

Crema o preparăm din gălbenușuri cu compot de ananas. Iese o cremă consistentă ca o budincă, pentru a se putea porționa frumos. Nu necesită gelatină deoarece o preparăm cu amidon.

Dacă și vouă vă plac prăjiturile negrese, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. De asemeni găsiți și mai multe rețete de deserturi cu ananas.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de negresă cu cremă de ananas.

Două porții de negresă cu cremă de ananas decorate cu cuburi de ananas

Gătește Negresă cu cremă de ananas

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

24

Porție de negresă cu cremă de ananas decorată cu cuburi de ananas din compot

Ingrediente

  • Pentru blatul de negresă în tavă de 23/36 cm:
  • 4 albușuri de ouă medii
  • 100 gr de zahăr
  • 200 gr de ciocolată amăruie
  • 100 gr de  unt
  • 100 ml de lapte
  • 200 gr de făină
  • 1 vârf cuțit cu sare
  • 1 linguriță esență de rom
  • 7 gr praf de copt
  • 1 vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură  cu zeamă de lămâie
  • Pentru crema de ananas:
  • 4 gălbenușuri
  • 565 gr de compot de ananas cuburi
  • 100 gr de amidon
  • 20 gr de făină
  • 200 gr de unt cu 82 % grăsime
  • un praf sare

Mod de preparare

Preparăm blatul de negresă din albușuri.

Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le lăsăm 10 minute la temperatura camerei, pentru a se mixa bine.

Între timp, punem ciocolata la topit împreună cu laptele și untul. Amestecăm continuu până la omogenizare, apoi lăsăm compoziția la temperat.

Trecem făina prin sită împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul îl dizolvăm în puțină zeamă de lămâie.

Mixăm albușurile până obținem o bezea cristalină. Adăugăm, treptat, zahărul și 1/2 lingură de zeamă de lămâie.

Când obținem o bezea fermă îndepărtăm mixerul și folosim o spatulă. Adăugăm peste bezea, în fir subțire, ciocolata topită și ușor călduță și esența de rom. Amestecăm încet cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos in sus, pentru a se menține bezeaua aerată. Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul stins în zeama de lămâie.

Aluatul obținut va avea o textură ceva mai consistentă decât la checul clasic.

Punem hârtie de copt în tavă și întindem compoziția pentru negresă din albușuri în ea. O nivelăm frumos la suprafață și punem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius. Coacem blatul de negresă pentru 35-40 de minute.

Preparăm crema de ananas.

Cu ajutorul blenderului transformăm compotul de ananas într-o pastă omogenă. Trecem pasta obținută prin sită, pentru a deveni fină.

Apoi adăugăm gălbenușurile frecate cu puțină sare, amidonul și făina. Omogenizăm amestecul și îl punem la fiert, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.

Stingem focul și adăugăm imediat untul tăiat în bucăți.

Omogenizăm bine crema și o întindem fierbinte peste blatul de negresă răcit.

Lăsăm delicioasa negresă cu cremă de ananas pe masa din bucătărie până când se răcește bine crema, apoi o dăm la rece.

Crema va deveni mai fermă după ce prăjitura va sta la rece cel puțin 2 ore. Apoi se poate porționa frumos.

Spor și poftă bună!