Dacă vă place brânza camembert și doriți să o includeți în rețete deosebite, încercați și rețeta de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale. Combinația de ingrediente este absolut delicioasă.
Rețeta nu se prepară greu, iar ingredientele sunt puține pentru așa deliciu absolut.
Important este să găsiți brânză de calitate pentru ca gustul să fie optim. Camembert este denumirea unui tip de brânză din bucătăria franceză. Are formă rotundă, de culoare albă, un interior moale și crustă de mucegai. Este preparată din lapte de vacă.
Rețeta se poate prepara și cu celebra brânză Brie, tot din bucătăria franceză, dar va avea gust diferit.
Vedeți aici și o rețetă de brânză Brie umplută și preparată pane. Este delicioasă și poate fi servită cu o salată sau orice garnitură de cartofi, orez, paste, etc.
Mai găsiți pe blog și rețeta de Brie in foietaj cu nuci si miere. Este combinația noastră preferată, de care nu ne săturăm niciodată.
Cum preparăm rețeta de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Rețeta de față nu se prepară anevoios, dar necesită puțină atenție modelarea feliilor de bacon în foietaj. Acestea se rulează în foietaj, cu puțin cașcaval în interior. Iar pentru a nu ieși cașcavalul când se înmoaie în cuptor, se adaugă și câte o curmală uscată.
Este un aperitiv foarte gustos, merită preparat pentru atunci când se strânge familia la povești în weekend.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de aperitive, având ca bază aluatul foietaj. Iar dacă doriți să preparați și aluatul în casă, descoperiți aici rețeta.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale.