Aperitive

Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale

Dacă vă place brânza camembert și doriți să o includeți în rețete deosebite, încercați și rețeta de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale. Combinația de ingrediente este absolut delicioasă.

Rețeta nu se prepară greu, iar ingredientele sunt puține pentru așa deliciu absolut.

Important este să găsiți brânză de calitate pentru ca gustul să fie optim. Camembert este denumirea unui tip de brânză din bucătăria franceză. Are formă rotundă, de culoare albă, un interior moale și crustă de mucegai. Este preparată din lapte de vacă.

Rețeta se poate prepara și cu celebra brânză Brie, tot din bucătăria franceză, dar va avea gust diferit.

Vedeți aici și o rețetă de brânză Brie umplută și preparată pane. Este delicioasă și poate fi servită cu o salată sau orice garnitură de cartofi, orez, paste, etc.

Mai găsiți pe blog și rețeta de Brie in foietaj cu nuci si miere. Este combinația noastră preferată, de care nu ne săturăm niciodată.

Cum preparăm rețeta de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale

Rețeta de față nu se prepară anevoios, dar necesită puțină atenție modelarea feliilor de bacon în foietaj. Acestea se rulează în foietaj, cu puțin cașcaval în interior. Iar pentru a nu ieși cașcavalul când se înmoaie în cuptor, se adaugă și câte o curmală uscată.

Este un aperitiv foarte gustos, merită preparat pentru atunci când se strânge familia la povești în weekend.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de aperitive, având ca bază aluatul foietaj. Iar dacă doriți să preparați și aluatul în casă, descoperiți aici rețeta.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale.

Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale

Gătește Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale

Timp de preparare

20 min

Nivel

mediu

Porții

20

Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale pe o farfurie verde

Ingrediente

  • 125 gr brânză Camembert
  • 800 gr aluat foietaj
  • 250 gr bacon feliat subțire
  • 200 gr cașcaval afumat
  • curmale uscate
  • mărar verde
  • 1 ou
  • semințe de susan.

Mod de preparare

Mai întâi vom lăsa aluatul foietaj la decongelat.

Pachetul de aluat are două foi. Pachetul de brânză are 250 gr și îl secționăm pe jumătate, transversal.

După decongelarea aluatului așezăm o foaie de aluat pe hârtie de copt. Apoi așezăm brânza camembert la jumătatea foii Presărăm puțin mărar verde și așezăm peste ea a doua foaie de aluat. Secționăm foile de aluat în zece părți, de jur împrejurul brânzei. Vom obține 20 de bucăți de aluat pe care le vom rula separat, așezând în interior câte o felie subțire de bacon, o bucată mică de cașcaval și în capăt o curmală uscată. Nu adăugăm curmale chiar în toate rulourile dacă nu avem suficiente.

Transferăm pachetul de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale, împreună cu hârtia de copt într-o tavă încăpătoare. Ungem aluatul la suprafață cu ou bătut și presărăm semințe de susan.

Punem tava în cuptor la 200 de grade Celsius și preparăm deliciosul aperitiv pentru 15, maxim 20 de minute. Nu trebuie decât să se rumenească aluatul, iar brânza să devină moale și tartinabilă.

Pentru servire, rupem rulourile de aluat cu bacon și cașcaval și le trecem prin brânza moale.

Sunt absolut delicioase. Mai merg servite și cu felii de mere acrișoare sau chiar un sos din mere.

Spor și poftă bună!