Aperitive

Brânză Brie umplută și preparată pane

Dacă adorați brânza franțuzească cu mucegai nobil, alb, vă recomandăm să îi testați gustul și sub formă de Brânză Brie umplută și preparată pane. Este delicioasă și poate fi servită cu o salată sau orice garnitură de cartofi, orez, paste, etc.

Brânza Brie franțuzească este un tip de brânză moale, obținută din lapte de vacă. Este renumită pentru forma sa rotundă și pentru crusta de mucegai alb, fragedă și comestibilă.

Brânza Brie poate fi inclusă cu succes în orice meniu de aperitive, dar poate fi preparată și în diferite moduri. Poate fi inclusă chiar și în deserturi. Un exemplu de desert cu o astfel de brânză îl găsiți pe blog la rețeta de Brie in foietaj cu nuci si miere. Combinația este mai mult decât delicioasă și vă asigur că se cere rapid repetată.

Și dacă obișnuiți să consumați mai multe feluri de brânză, descoperiți aici 8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le aveți mereu în frigider.

Cum preparăm Brânză Brie umplută și preparată pane

Rețeta de față nu se prepară deloc greu și nu necesită nici ingrediente complexe. Umplutura brânzei o puteți prepara după preferințe. Noi am optat pentru ciuperci cu șuncă și ceapă.  Dar mai puteți adăuga și măsline, ardei, sau alte ingrediente ce se combină delicios cu brânza.

Ca și șnițelele pane, brânza se trece prin pesmet înainte de a fi prăjită în ulei. Dar nu se va mai trece și prin compoziție de ouă.

Dacă vă plac preparatele sub formă pane, vă mai recomand de pe blog și o rețetă de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi.  Dar găsiți mai multe astfel de rețete pe blog de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brânză Brie umplută și preparată pane.

Brânză Brie umplută și preparată pane, porționată pe un platou cu frunze de salată, alături de un platou cu garnitură de cartofi

Gătește Brânză Brie umplută și preparată pane

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

4

Brânză Brie umplută și preparată pane, porționată pe un platou cu frunze de salată, alături de un platou cu garnitură de cartofi

Ingrediente

  • 2 bucăți de brânză Brie
  • 1 ceapă
  • 150 gr de șuncă de Praga
  • 150 gr de ciuperci din conservă
  • 100 gr de pesmet
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor pentru umplutura brânzei. Nu avem mare lucru de făcut, decât să le tocăm pe toate mărunt și să le amestecăm.

Apoi secționăm bucățile de brânză pe jumătate, transversal. Cu o lingură, scobim interiorul cremos al brânzei și îl punem într-un bol. Îl vom folosi ca sos pentru a gratina brânza pana în timpul servirii.

În locul interiorului cremos adăugăm ingredientele tocate și amestecate. Formăm din nou bucățile de brânză, dar umplute și le umezim ușor cu apă sau cu lapte. Le tăvălim bine prin pesmet pe toate părțile și le prăjim în ulei încins pentru maxim 2 minute.

Este suficient ca crusta să capete culoare pentru a fi gata delicioasa brânză Brie umplută și preparată pane.

Sosul cremos de brânză îl putem amesteca cu verdeață tocată sau cu ceapă verde tocată.

Gratinăm cu el porțiile de brânză pane în timpul servirii.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!