Site icon Rețete Fel de Fel

Castraveti bulgaresti in otet

Reteta de castraveti bulgaresti in otet pentru iarna care v-o propun astazi, este a mamei mele.

Spre deosebire de reteta de castraveti in otet sau castraveti murati la soare pe care le am pe blog, aceasta necesita fierbere.

Castravetii sunt crocanti, dulci acrisori, absolut deliciosi. Se prepara foarte simplu si, tinand cont de cateva reguli simple, veti obtine cei mai gustosi castraveti murati.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de castraveti bulgaresti in otet:

 

Incepem prin a spala si steriliza borcanele si capacele. Asa cum va spun la fiecare reteta de conserva, sterilizarea vaselor si capacelor in care vom prepara bunatatile pentru iarna, este extrem de importanta.

Aici (click), puteti citi articolul complet.

Apoi spalam foarte bine castravetii si morcovii, in mai multe ape.

Pe fundul fiecarui borcan asezati o crenguta de marar, un catel, doi de usturoi (depinde de marime), cateva felii de ceapa si cate 50 de ml de otet. Asezati castravetii si alternati-i cu bastonase de marar. Deasupra puneti cate o frunza de dafin, o floare/crenguta de marar, o lingurita de sare si una de zahar. Completati cu o lingurita de boabe de mustar si o jumatate de lingurita de boabe de piper negru.

Completati cu apa, cat sa acopere tot continutul.

Stergeti marginile borcanelor si capsati-le sau infiletati-le capacele. Asezati-le intr-o oala mare, pe fundul careia ati pus un prosopel de bucatarie. Turnati apa cat sa acopere borcanele de un deget si fierbeti timp de 20 de minute, la foc mic,  din momentul in care a dat in clocot.

Lasti borcanele sa se raceasca in vas. Apoi le puteti scoate, sterge, eticheta si aseza in camara.

Spor la treaba si pofta buna!

Alte retete de conserve delicioase, gasiti aici (click).

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

Exit mobile version