Site icon Rețete Fel de Fel

Chifle cu brânză și urzici, pentru gustări de primăvară

Chifle cu brânză și urzici în forma de copt și una secționată alături

Umplutura de brânză cu urzici este absolut delicioasă / Shutterstock

Pentru că au apărut urzicile și dorim să profităm din plin de gustul și proprietățile lor, le includem în cât mai multe preparate culinare. Una dintre rețete pe care v-o recomandăm este rețeta de chifle cu brânză și urzici. Este ideală pentru gustări de primăvară.

Rețeta nu este complexă și nu conține multe ingrediente. Nici urzici nu folosim foarte multe, ci doar cât să ofere gust și aspect chiflelor.

Urzicile au un gust aparte, și o culoare deosebită, datorită conținutului mare de fier și de clorofilă. Sunt bogate în vitamina B2, K și A, dar mai conțin inclusiv acid acetic, acid formic și săruri minerale. Au proprietăți antiinflamatoare datorită conținutului mare de antioxidanți. Urzicile sunt sărace în calorii și pot fi incluse cu ușurință în rețetele culinare.

Pot fi preparate simple, sub formă de supe și ciorbe sau mâncăruri scăzute. Dar oferă gust și aspect și incluse în rețete de aperitive sau în aluaturi.

Un exemplu îl puteți descoperi în rețeta de pâine cu urzici și bicarbonat de sodiu. Este o pâine de primăvară gustoasă și foarte frumoasă.

Cum preparăm rețeta de chifle cu brânză și urzici

Pentru a prepara chiflele pregătim fie un aluat clasic de pâine, fie unul mai special cu lapte și unt. Noi optăm pentru cel cu lapte și unt că ies chiflele mai pufoase și mai albe.

Umplutura este simplă. Urzicile opărite în prealabil se mai amestecă cu puțin unt aromat cu usturoi, apoi se adaugă brânza proaspătă.

Chiar merită preparate chiflele acestea. Merită încercate și cu alte verdețuri precum ceapa verde, spanacul, ștevia, etc.

Și vă mai recomand de pe blog, pentru una dintre gustările zilei, o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Și această rețetă se poate prepara în diferite combinații, după gustul fiecăruia.

Dar mai găsiți și alte rețete pe blog în care folosim verdețuri de primăvară. Sunt rețete ce cuprind toate categoriile de preparate.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chifle cu brânză și urzici.

Exit mobile version