Aperitive

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață

Pentru una dintre gustările zilei, avem o rețetă savuroasă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Este o rețetă care se poate prepara în diferite combinații, după gustul fiecăruia.

Odată cu venirea primăverii apar și verdețurile pline de vitamine, pe care este recomandat să le introducem în alimentația noastră pentru regenerarea organismului. Primăvara, când zilele devin mai călduroase, organismul simte nevoia de regenerare după o iarnă în care frigul ne face să mâncăm mai consistent. Este necesar să îmbunătățim rezerva de antioxidanți, consumând mâncăruri mai ușoare, pe bază de verdețuri de primăvară.

Printre verdețurile care apar primăvara se numără ștevia, leurda, urzicile, loboda, ceapa verde și usturoiul verde. Toate sunt gustoase și pline de vitamine. Le putem include în rețetele culinare fie separat, fie combinate între ele pentru o explozie de arome și de beneficii pentru sănătate.

Una dintre rețetele de pe blog în care am combinat cât mai multe verdețuri este rețeta de ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou. Poate fi preparată și simplă, fără carne și fără ouă.

Mai găsiți pe blog și o delicioasă rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean. Este o ciorbă de post, simplă, dar tare gustoasă și sănătoasă. O explozie de arome și vitamine într-o rețetă de ciorbă din verdețuri de primăvară.

Ce ingrediente conține rețeta de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață

Pentru gustările numite pachețele folosim ca bază foi de plăcintă. Putem apela la foile din comerț, dar le putem prepara și în casă – vedeți aici rețeta.

În interiorul foilor vom adăuga o combinație de brânză proaspătă cu brânză sărată și multe verdețuri. Putem opta pentru spanac cu ceapă verde și leurdă sau usturoi verde. Dar putem opta și pentru o combinație de brânză cu urzici, ceapă verde și usturoi verde. Ambele variante sunt absolut delicioase.

Noi am optat pentru spanac.

Pachețelele se pot prepara atât prăjite, cât și la cuptor. Noi le-am preparat în ambele moduri. Cu toate că sunt mai gustoase cele prăjite, sunt mai sănătoase preparate la cuptor.

Găsiți pe blog și o rețetă de pachețele de iarnă cu sos fructat.  Iar din categoria preparatelor cu verdețuri de primăvară, găsiți pe blog o colecție de rețete din toate categoriile.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață.

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, servite cu sos de iaurt și usturoi

Gătește Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

30

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, servite cu sos de iaurt și usturoi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 150 gr unt sau 100 ml ulei pentru uns foile
  • 500 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 250 gr brânză sărată
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de leurdă sau câteva fire de usturoi verde
  • 250 gr baby spanac
  • câteva fire de mărar verde
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit pachețelele.

Mod de preparare

Începem prin a pregăti ingredientele pentru umplutură.

Punem puțin unt în tigaie și îl lăsăm să se topească, apoi adăugăm spanacul tocat în franjuri. Îl amestecăm bine prin unt până când se înmoaie. Adăugăm frunzele de ceapă verde și pe cele de leurdă sau de usturoi verde, tocate mărunt. Le amestecăm rapid cu spanacul, doar până când încep să se înmoaie și acestea. Stingem focul și lăsăm amestecul de ingrediente să se răcească.

Într-un bol amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu verdețurile din tigaie.

Pentru a forma și prepara delicioasele pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, desfacem foile de plăcintă și le grupăm câte două. Le ungem între ele cu unt topit sau cu ulei, apoi le secționăm în patru. Punem la unul dintre capetele grupurilor de foi câte o lingură și compoziția de umplutură și le împăturim ca pe sarmale.

Pachețelele pe care le preparăm la cuptor le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le ungem cu unt topit sau ulei. Le coacem la 200 de grade Celsius pentru 12-15 minute.

Pe celelalte le prăjim în ulei încins până când sunt frumos rumenite. Le scoatem pe prosoape de hârtie.

Putem servi pachețelele simple, cu diferite salate sau cu diferite sosuri, precum un sos de iaurt cu usturoi.

Sunt delicioase în oricare dintre variante. Sunt ideale și pentru pauza de masă de la birou.

Spor și poftă bună!