Gătește Chifle cu brânză și urzici, pentru gustări de primăvară
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluatul de chifle:
- 500 gr făină
- 20 gr drojdie proaspătă(sau 7 gr uscată)
- 300 ml lapte
- 1 lingură de zahăr
- 50 gr unt
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 ou.
- Pentru umplutură:
- 275 gr brânză proaspătă
- 250 gr urzici
- 1 lingură de unt topit
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 linguriță de sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul de chifle, cernem făina într-un bol. Facem o adâncitură în mijloc și punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și 3-4 linguri de lapte cald (nu fierbinte). Lăsăm maiaua de drojdie să se dezvolte până când apar la suprafață bule de aer.
Încălzim și restul de lapte, topim untul și începem să le adăugăm treptat peste drojdia de la mijlocul făinii, amestecând intens toate ingredientele. Apoi frământăm aluatul până când devine elastic și nelipicios.
Îl acoperim cu un ștergar curat și îl lăsăm să se dezvolte la loc cald, timp de o oră.
Pentru umplutură opărim urzicile, le scurgem bine și le tocăm. Apoi le adăugăm într-o tigaie cu unt topit și aromat cu usturoi. Amestecăm urzicile cu brânza proaspătă și potrivim gustul cu sare.
Pentru a forma și coace chifle cu brânză și urzici, după dospirea aluatului îl împărțim în 12 părți. Modelăm fiecare parte de aluat în câte o bilă, apoi întindem bila într-o foaie circulară. Punem câte o lingură din amestecul de brânză și urzici la mijloc și adunăm marginile aluatului peste ea, creând o stea sau orice formă dorește fiecare. Rotunjim frumos chiflele și le așezăm în tăvi de copt, la mici distanțe între ele.
Lăsăm chiflele cu brânză și urzici să se mai dezvolte 30-40 de minute, apoi le ungem cu ou bătut. Punem tăvile în cuptor și coacem chiflele pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.
Le lăsăm să se mai tempereze înainte de a le servi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII