Imi plac aluaturile. Imi place mult sa le fac dar sa le si mananc, asa ca la doua trei zile coc paine. Si asta se-ntampla de vreo 4-5 ani, in cursul carora am experimentat diverse tipuri de faina si de paine.
Cu timpul am sa va arat ce mai combin eu prin bucatarie in materie de panificatie, dar pana atunci puteti da o privire la clasica paine de casa,chifle integrale cu susan sau paine integrala cu seminte.
Si aceste chifle integrale cu lapte imi plac in mod deosebit deoarece sunt pufoase si se pastreaza moi cateva zile.
Ingrediente pentru reteta chifle integrale cu lapte:
- 500 g faina integrala
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 350 ml lapte
- 3 linguri ulei de masline
- seminte de mac pentru decor
Mod de preparare:
Dizovam drojdia in putin lapte amestecat cu lingurita de zahar si turnam amestecul in centrul fainii cernute. Cand la suprafata drojdiei s-au format basicute, adaugam sarea si uleiul de masline si framantam (10-15 minute) cu restul de lapte cald pana obtinem un aluat usor si elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa aceea impartim aluatul in bilute carora le dam forma de chifle pe care le ungem cu un pic de apa si presaram mac deasupra.
Dupa 15-20 de minute le coacem in cuptorul incalzit inainte cam 35-40 de minute la foc mediu.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.