Pentru una dintre gustările zilei, chiar merită preparată o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane, în varianta de post.
Sunt foarte gustoase, sunt consistente și se prepară rapid. Legumele mexicane, congelate, sunt foarte la îndemână pentru diferite preparate. În perioadele de post și nu numai, apelăm cu succes la ele. Se pot combina cu o multitudine de alte ingrediente, în rețete de aperitiv, de mâncăruri sau supe și ciorbe.
Un exemplu de combinații cu legume mexicane îl găsiți pe blog la rețeta de ardei umpluți cu legume și orez.
Citește și: Chiftele de post din cartofi și morcovi
Iar din categoria rețetelor de post pentru zilele cu dezlegare la pește, găsiți pe blog o rețetă de vafe din legume cu hering conservat.
Dacă nu dispuneți de un aparat de vafe, le puteți prepara sub formă de pancakes, sau chiar de chiftele.
O altă rețetă de chiftele de post pe care o puteți prepara este rețeta de chiftele din dovlecei și soia la cuptor.
Citește și: Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Ce conține rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane
Pe lângă cartofi și legumele mexicane care dau gust și culoare chiftelelor, nelipsite din compoziția de chiftele sunt ceapa și usturoiul. Compoziția mai necesită puțină făină și pesmet pentru textură. Iar dacă le ungem cu puțin ulei le asigurăm o rumenire perfectă.
Dacă sunteți în căutarea unor rețete de post, găsiți pe blog o întreagă colecție.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane, în varianta de post.