Rețete de post

Chiftele de cartofi cu legume mexicane

Pentru una dintre gustările zilei, chiar merită preparată o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane, în varianta de post.

Sunt foarte gustoase, sunt consistente și se prepară rapid. Legumele mexicane, congelate, sunt foarte la îndemână pentru diferite preparate. În perioadele de post și nu numai, apelăm cu succes la ele. Se pot combina cu o multitudine de alte ingrediente, în rețete de aperitiv, de mâncăruri sau supe și ciorbe.

Un exemplu de combinații cu legume mexicane îl găsiți pe blog la rețeta de ardei umpluți cu legume și orez.

Iar din categoria rețetelor de post pentru zilele cu dezlegare la pește, găsiți pe blog o rețetă de vafe din legume cu hering conservat.

Dacă nu dispuneți de un aparat de vafe, le puteți prepara sub formă de pancakes, sau chiar de chiftele.

O altă rețetă de chiftele de post pe care o puteți prepara este rețeta de  chiftele din dovlecei și soia la cuptor.

Ce conține rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane

Pe lângă cartofi și legumele mexicane care dau gust și culoare chiftelelor, nelipsite din compoziția de chiftele sunt ceapa și usturoiul. Compoziția mai necesită puțină făină și pesmet pentru textură. Iar dacă le ungem cu puțin ulei le asigurăm o rumenire perfectă.

Dacă sunteți în căutarea unor rețete de post, găsiți pe blog o întreagă colecție.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane, în varianta de post.

Bol cu chiftele de cartofi cu legume mexicane, una în secțiune

Gătește Chiftele de cartofi cu legume mexicane

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

25

Bol cu chiftele de cartofi cu legume mexicane decorate cu frunze de pătrunjel

Ingrediente

  • 450 gr legume mexicane, congelate;
  • 2 cartofi medii;
  • 1 ceapă roșie;
  • 3 căței de usturoi;
  • sare și piper;
  • frunze de pătrunjel verde și busuioc verde;
  • 100 gr făină;
  • 100 gr pesmet;
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

În primul rând se spală bine cartofii și se se pun la fiert în apă rece, cât să fie bine acoperiți. Nu se decojesc pentru a nu elimina foarte mult amidon, necesar texturii chiftelelor. Se mai pune un vas cu apă la fiert în care se adaugă și sare. În această apă, când începe să fiarbă, se adaugă legumele mexicane, direct congelate. Legumele se fierb 10-12 minute, apoi se scurg bine. 3/4 din cantitatea de legume, după scurgere, se va toca mărunt cu ajutorul robotului. Restul se taie cu cuțitul în bucăți mai mici, mai puțin boabele de mazăre și de porumb.

Cartofii, după fierbere și temperare, se dau pe răzătoare. Tot pe răzătoare se dau și cățeii de usturoi curățați, iar ceapa se toacă mărunt.

Într-un bol, se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă și verdeața tocată, sare și piper, după gust și se potrivește textura cu puțină făină.

Se formează chiftelele cu mâinile unse cu ulei. Se ung bine și chiftelele formate, se mai trec ușor prin pesmet și se așază în formele de brioșe. Se coc pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit, în prealabil.

Sunt delicioase aceste chiftele de cartofi cu legume mexicane, în varianta de post,. simple, alături de legume proaspete, sau cu diferite sosuri.