Site icon Rețete Fel de Fel

Chiftele de orez. Reteta rapida, usor de preparat

chiftele de orez

Chiftele de orez, reteta rapida. Chiftele vegetariane cu orez fiert, delicioase si usor de preparat.

Pentru a recicla niste risotto ramas, am preparat aceste chiftele de orez. Au iesit atat de bune incat au dsparut imediat de pe farfurie. Sunt grozave ca atare, alaturi de o simpla salata dar pot fi servite si cu sos de rosii. La fel de bine pot fi facute pentru platourile cu aperitive, si reci sunt la fel de gustoase.

Ingrediente

 

Mod de preparare pentru reteta chiftele de orez

Intr-un bol puneti orezul, oul, ceapa data pe razatoarea fina si stoarsa de sucul lasat. Adaugati patrunjelul, piper, o jumatate de lingurita de boia dulce si sare. Aveti grija la cantitate daca orezul pe care il folositi este deja sarat.

 

Amestecati pentru omogenizare si adaugati pesmetul lingura cu lingura pana obtineti o compozitie legata.

Cu mainile ude formati chiftele de orez de marimea unei nuci mari. Tavaliti-le prin pesmet si asezati-le pe un capac de lemn. Eu am obtinut 24 de bucati.

Prajiti-le in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Scoateti-le pe servetele absorbante pentru a absorbi uleiul in exces.

Mancati-le calde, reci, simple sau cu un sos de rosii alaturi. Sunt delicioase, au crusta crocanta si interiorul moale. Pofta buna!

Alte retete de chiftele vegetariene >>>

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Exit mobile version