Chifteluțe / Carne tocată Rețete de post
CHIFTELE DE OREZ
Chiftele de orez, reteta rapida. Chiftele vegetariane cu orez fiert, delicioase si usor de preparat.
Pentru a recicla niste risotto ramas, am preparat aceste chiftele de orez. Au iesit atat de bune incat au dsparut imediat de pe farfurie. Sunt grozave ca atare, alaturi de o simpla salata dar pot fi servite si cu sos de rosii. La fel de bine pot fi facute pentru platourile cu aperitive, si reci sunt la fel de gustoase.
Ingrediente
- 550 g orez fiert
- 1 ou
- 1 ceapa mica
- 3 linguri de patrunjel tocat
- sare, piper, boia dulce
- 4 linguri pesmet
Mod de preparare chiftele de orez
Intr-un bol puneti orezul, oul, ceapa data pe razatoarea fina si stoarsa de sucul lasat. Adaugati patrunjelul, piper, o jumatate de lingurita de boia dulce si sare. Aveti grija la cantitate daca orezul pe care il folositi este deja sarat.
Amestecati pentru omogenizare si adaugati pesmetul lingura cu lingura pana obtineti o compozitie legata.
Cu mainile ude formati chiftele de orez de marimea unei nuci mari. Tavaliti-le prin pesmet si asezati-le pe un capac de lemn. Eu am obtinut 24 de bucati.
Prajiti-le in ulei incins pana se rumenesc frumos.
Scoateti-le pe servetele absorbante pentru a absorbi uleiul in exces.
Mancati-le calde, reci, simple sau cu un sos de rosii alaturi. Sunt delicioase, au crusta crocanta si interiorul moale. Pofta buna!
Alte retete de chiftele vegetariene >>>
- CHIFTELE DE LINTE SI CIUPERCI (click pentru reteta)
- CHIFTELUTE DE DOVLECEI SI MORCOVI (click pentru reteta)
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
COMENTARII