Site icon Rețete Fel de Fel

Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi

Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, servite cu cartofi prăjiți

Pentru o coacere uniformă, chiftelele se aplatizează ușor / Shutterstock

Din categoria rețetelor de post, azi am pentru voi o minunată rețetă de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi. Chiftelele preparate în această combinație ies gustoase, consistente și au o culoare frumoasă, de primăvară.

Spanacul este nelipsit din bucătăria noastră, mai ales primăvara. Broccoli folosim mai rar, pentru că nu este chiar pe gustul nostru. Însă, combinat cu alte ingrediente este chiar gustos și ne oferă un plus de sănătate.

Citește și: Rețetă de keftedes, chiftele grecești foarte aromate

Tot din categoria rețetelor de chiftele de post, vă mai recomand de pe blog rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane. Sunt foarte gustoase și se prepară rapid. Iar legumele mexicane, congelate, sunt mereu la îndemână pentru diferite preparate.

O altă rețetă de chiftele de post pe care o găsiți pe blog este rețeta de chiftele de năut cunoscută sub denumirea Falafel. Acestea sunt foarte aromate, sunt sățioase și foarte apreciate în perioadele de post.

Citește și: Chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez

Cum se prepară rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi

Pentru rețeta de față fierbem cartofii și îi transformăm în piure. Blanșăm broccoli și spanacul și le adăugăm peste aceștia. Potrivim textura cu pesmet și coacem chiftelele la cuptor. Sunt mai sigure, dar și mai sănătoase coapte la cuptor. Prăjite în ulei, riscăm să se împrăștie compoziția.

Rețeta este foarte versatilă, putem adăuga și alte legume. Foarte gustoase vor fi dacă adăugăm ceapă verde, usturoi verde. În cele de față am adăugat o ceapă uscată și câțiva căței de usturoi răzuiți.

Dacă vă plac preparatele fără carne, găsiți pe blog mai multe rețete. Găsiți atât rețete de aperitive și gustări cât și de ciorbe, supe și mâncăruri scăzute.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi.

Exit mobile version