Dacă vă plac eclerele, choux-urile sau profiterolurile, cu siguranță vă vor plăcea și aceste churros cu sos de ciocolată.
Churros este denumirea unor delicioase gogoși spaniole preparate din celebrul aluat opărit. Sunt absolut delicioase și crocante. Se pot servi presărate cu zahăr sau cu diferite sosuri. Sosurile de ciocolată sunt ideale, dar merge și un sos aromat de vanilie.
Tot din categoria rețetelor de gogoși, vă invit să testați de pe blog și rețeta de gogoși braziliene. Chiar dacă avem rețeta noastră tradițională de gogoși, din când în când este bine să mai poposim și în bucătăriile altor popoare pentru inspirație.
Și mai puteți încerca de pe blog și rețeta de gogoși austriece – Krapfen. Sun gogoși preparate din aluat dospit, dar care are în compoziție și unt. Se servesc de obicei umplute cu gem, dar merg și simple, presărate cu zahăr pudră.
Cum preparăm rețeta de churros cu sos de ciocolată
Pentru această rețetă vom pregăti aluatul opărit pe care îl folosim și la ecleruri. Însă pentru a forma gogoșile ne trebuie fie o seringă de decorat prăjituri sau torturi, fie un săculeț cu dui stelat în capăt.
Gogoșile au formă de sticksuri, dar mai groase și mai scurte și se prăjesc în ulei.
Mai vedeți aici și rețeta de gogoși aerate umplute cu cremă caramel, preparate din același aluat opărit.
Găsiți pe blog mai multe rețete preparate cu aluat opărit de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de churros cu sos de ciocolată.