Pe o vreme asa rece si ploioasa, o ciorba de coaste de porc calda si gustoasa, merge de minune. Mai ales daca-i facuta cu taitei de casa si-i pui alaturi si-o paine pufoasa de casa si-un ardei iute. Ce ziceti 🙂 ?
Ingrediente:
- 1 kg coaste de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2-3 cartofi
- o jumatate de radacina de telina (sau o tija)
- 1 dovlecel mediu
- sare dupa gust
- 250 ml suc de rosii
- zeama de lamaie sau otet dupa gust
- leustean
- Taitei de casa
- 1 ou mic
- un praf de sare
- 70-80 g faina
Mod de preparare pentru reteta de ciorba de coaste de porc:
Intai punem costele de porc la fiert intr-o oala cu un pic de sare. Fierbem la foc mic-mediu si spumam apoi ori de cate ori este nevoie .
Intre timp spalam, curatam si tocam legumele.
Apoi facem si taiteii de casa.
In ce ordine adaugam ingredientele
Saram dupa gust si mai gatim pana se inmoaie legumele. Adaugam sucul de rosii, acrim dupa gust si punem taiteii. Fierbem inca vreo 5 minute, stingem focul, adaugam leusteanul tocat si ciorba e gata.
*O puteti acri si cu zeama de varza daca aveti,dar trebuie sa aveti grija la cantitatea de sare. Are un gust minunat.
Mancati-o calda cu paine sau mamaliguta si, neaparat cu ardei iute.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.