O ciorbă de vară gustoasă atât servită caldă, dar mai ales servită rece, de la frigider, este această Ciorbă de dovlecel cu păstăi de fasole.
Cu ceapă nouă, roșii de grădină, dovlecel și păstăi de fasole, toate de grădină, nu poate fi decât foarte gustoasă, dar și sănătoasă.
Se acrește, după gust, cu zeamă de lămâie și se aromatizează cu toate verdețurile proaspete: mărar, pătrunjel, leuștean și busuioc.
Vedeți și rețeta Ciorbă de legume, dar și rețeta Ciorbă de fasole păstăi, ambele la fel de gustoase și sănătoase!
Ingrediente
- 500 g păstăi de fasole galbenă
- 500 g păstăi de fasole verde
- 500 g roșii de grădină
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 2 morcovi
- 1 dovlecel de grădină, mediu
- 3 l apă
- 2 linguri ulei
- 4-5 frunze de busuioc
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 legătură de leuștean
- sare, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
Rețeta Ciorbă de dovlecel cu păstăi de fasole -Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru gustoasa și răcoroasa ciorbă de vară.
Curățăm păstăile de fasole de capete, le clătim în apă rece și le rupem în bucăți mai mici.
Curățăm dovlecelul, dacă are coaja groasă și îl tocăm în cuburi.
Opărim roșiile în apă clocotită cu puțină sare, le decojim și le tocăm în cuburi.
Curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoare, curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt.
În vasul în care fierbem ciorba, punem apa la fiert, iar într-un wok, punem uleiul la încins, la foc mediu.
Călim ceapa în uleiul încins, împreună cu cățelul de usturoi, doar până se pătrund ușor. Adăugăm morcovii și îi lăsăm și pe aceștia să se pătrundă, amestecându-i cu ceapa. Mai picurăm puțină apă fierbinte, pentru a nu lăsa ingredientele să prindă acel gust de prăjeală, nu foarte plăcut și nici sănătos.
Adăugăm roșiile și frunzele de busuioc și le lăsăm să fiarbă câteva minute, până se formează un sos. Presărăm și puțină sare.
Apoi adăugăm păstăile de fasole și transferăm toate ingredientele în vasul cu apa fierbinte. Când păstăile de fasole sunt ușor pătrunse, adăugăm și cuburile de dovlecel. Acestea se vor pătrunde mai rapid decât restul ingredientelor, deci le adăugăm spre final. Gustăm ciorba și o asezonăm cu sare.
Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, adăugăm mărarul tocat și leușteanul tocat, iar după stingerea focului, pătrunjelul, de asemeni, tocat.
Mărarul și leușteanul trebuie să fiarbă puțin pentru a-și degaja aromele, dar nu și pătrunjelul.
Acrim ciorba în timpul servirii, cu zeamă de lămâie după gust.
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.