Una dintre cele mai gustoase și consistente ciorbe de vară, este această ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Conține aproape din toate legumele care se găsesc vara în piață.
Este o ciorbă plină de savoare și culoare, iar iaurtul adăugat îi oferă un gust acru și o consistență cremoasă.
O altă rețetă de ciorbă pe care v-o recomand vara este rețeta de ciorbă de dovlecel a la grec. Este ciorbă acrișoară, dreasă cu smântână, puțin usturoi și zeamă de lămâie. Este foarte gustoasă servită rece.
Iar una dintre rețetele de ciorbă adorate mult vara este cea de ciorbă de roșii cu găluște de griș. Pe aceasta o preparăm aproape săptămânal pe tot parcursul sezonului roșiilor de grădină.
Foarte gustoase și hrănitoare sunt ciorbele bogate în legume. Iar dacă mai adăugăm și puțină carne de pui, devin mai sățioase și nu mai avem nevoie de felul doi la masă. Un exemplu îl puteți vedea la rețeta de ciorbă de pui a la grec.
Ce conține rețeta de ciorbă de legume dreasă cu iaurt
După cum am spus mai sus, am adăugat în această ciorbă aproape toate legumele care se găsesc vara pe piață. Pe lângă clasicele: ceapă, morcovi, păstârnac și țelină, mai adăugăm păstăi de fasole, dovlecel, cartof și mazăre. Nu lipsesc nici roșiile și nici ardeiul gras. Iaurtul se adaugă amestecat cu gălbenușurile, iar verdeață adăugăm din toate sortimentele câte puțin.
Dacă nu ați încercat o astfel de ciorbă consistentă, vă recomand cu încredere rețeta. Dar găsiți pe blog și alte rețete asemănătoare de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă de legume dreasă cu iaurt.