Ciorbe / Supe

Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară

Când primești un pui fraged de curte, crescut natural, ideile de a-l găti sunt multe, însă ne-am oprit, de data aceasta la rețeta de ciorbă de pui a la grec, că prea bună este. Este genul acela de ciorbă acrișoară și foarte gustoasă, încât mai ceri o porție la masă.

Ne plac ciorbele de acest gen, una dintre cele mai preferate este ciorba rădăuțeană.

Însă nici ciorba de ciuperci pleurotus cu piept de pui nu este mai prejos. Toate aceste rețete de ciorbe sunt ușor asemănătoare și foarte îndrăgite. Se regăsesc și în meniurile restaurantelor, de unde adesea ne inspirăm. Sunt delicioase servite cu ardei iuți, chiar dacă unele au și usturoi adăugat. Și ne place în mod deosebit cu pâine prăjită.

Rețetă de ciorbă de pui a la grec

Când puiul fraged, de curte, este și ușor împănat cu grăsime, deliciul ciorbei este maxim. Iar adaosul de legume rădăcinoase, o face mai consistentă și mai sățioasă.  Dacă nu ați încercat, încă rețeta, nu mai stați pe gânduri, merită din plin preparată și savurată alături de familie.

Găsiți pe blog mai multe rețete de ciorbe și supe, de unde vă puteți inspira. Sunt rețete diverse de ciorbe și supe cu carne de mai multe tipuri, dar și din legume, simple și delicioase.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Porție de ciorbă de pui a la grec, într-un bol albastru

Gătește Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de ciorbă de pui a la grec, într-un bol albastru

Ingrediente

  • 1 pui fraged de curte
  • 3 l apă
  • 2 buc. ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • Sare și piper
  • 1 foaie de dafin
  • 50 gr orez
  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • sucul de la 2 lămâi
  • 200 gr smântână cu 20% grăsime
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar

Mod de preparare

Carnea de pui se porționează în bucăți mai mici, se spală și se pune la fiert.

Se curăță legumele și se toacă mărunt.

Când carnea începe să se pătrundă bine, înlăturăm spuma care se formează deasupra și adăugăm legumele tocate. Adăugăm și foaia de dafin și lăsăm ciorba să fiarbă la foc mic spre mediu, semi-acoperită.

Foaia de dafin se va îndepărta după 10-12 minute, pentru a nu deveni amară.

Când și legumele și carnea sunt pătrunse, adăugăm orezul.

Amestecăm gălbenușurile cu sucul de lămâie și smântâna și diluăm amestecul cu supă fierbinte, turnând treptat din supă și amestecând rapid pentru omogenizare.

Când orezul este bine hidratat, turnăm acest amestec în ciorbă, în fir subțire, amestecând intens în ciorbă.

Mai fierbem gustoasa ciorbă de pui a la grec pentru maxim 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper. Înainte de stingerea focului, adăugăm mărar tocat mărunt, iar după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Spor și poftă bună!