Site icon Rețete Fel de Fel

Compot de caise pentru iarnă

Borcan cu compot de caise pentru iarnă

Caisele se pun jumătăți pentru a intra mai multe în borcan / Shutterstock

Dacă tot s-au copt caisele de grădină, aromate și frumos colorate a sosit timpul să preparăm și rețeta de compot de caise pentru iarnă.

Compotul de caise se prepară simplu și destul de rapid. Mai mult ne ia pregătirea caiselor, mai ales dacă optăm să le punem jumătăți și nu întregi.

Se prepară în același mod cu alte rețete de compot de fructe. Nu este o rețetă complexă, poate nici nu merita încărcată pe blog, dar mai sunt și persoane începătoare în ale bucătăriei și le poate fi de folos.

Nu avem foarte multe rețete de compot pe blog. Însă rafturile din cămară sunt pline cu borcane de compot. Preparăm compot de prune, de cireșe, de piersici, gutui, pere și multe altele.

De exemplu, rețeta de compot de struguri este una dintre rețetele preferate de compot. Ne plac mult strugurii și nu ezităm să-i conservăm. Preparăm chiar și dulceață de struguri și tare bună este iarna, la mic dejun.

Cum se prepară rețeta de compot de caise pentru iarnă

Compotul de caise ne place și ca gust, dar mai ales pentru prăjituri și torturi. Alegem caisele cele mai ferme, dar și ușor coapte, pentru a rezista în timp. Le desfacem în jumătăți pentru a intra multe în borcan. Dacă punem caise întregi din 5-6 caise umplem borcanul. Punem zahăr după gust. Opțional, putem adăuga și ceva arome, scorțișoară sau vanilie, dar iese delicios și simplu.

Dacă și voi adorați deserturile cu caise, găsiți pe blog o colecție de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de compot de caise pentru iarnă.

Exit mobile version