Pentru că este sezonul rubarbei, dar și al căpșunilor, le combinăm într-o delicioasă rețetă de compot de rubarbă cu căpșuni. Ne vom bucura mai târziu de o combinație de gusturi, arome și culori, în special la micul dejun.
Compoturile sunt ideale pentru porția de vitamine, mai ales în sezonul rece, dar și pentru hidratare în sezonul cald. Le mai putem folosi și în rețete de prăjituri sau torturi, înlocuind cu succes fructele proaspete. Putem prepara compoturi din absolut orice tip de fructe sau din legume.
Un exemplu de compot din legume îl puteți descoperi la rețeta de compot de dovlecei cu scorțișoară și anason. Gustul dovleceilor din compot este asemănător cu cel al ananasului. Și siropul este foarte aromat și gustos.
O altă rețetă de compot mai interesantă de pe blog este rețeta de compot de dovleac plăcintar. Este un compot perfect pentru a-l savura la micul dejun, dar și pentru a-l include în deserturi.
Cum preparăm rețeta de compot de rubarbă cu căpșuni
Pentru compotul de azi putem proceda în două moduri. Putem pune ingredientele de la început în borcane, apoi fierbem borcanele în apă timp de 30 de minute. Dar putem prepara mai întâi un sirop, adăugăm fructele și le mai fierbem câteva minute. Apoi punem compotul fierbinte în borcanele sterilizate.
Indiferent de metoda aleasă, compotul iese delicios și se va păstra perfect peste iarnă.
Găsiți pe blog și alte rețete de compot pe care le puteți încerca.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de compot de rubarbă cu căpșuni.