Gătește Compot de dovleac plăcintar
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 2 kg miez de dovleac
- 400 – 600 gr zahăr
- batoane de scorțișoară
- cuișoare
- anason stelat
- sucul de la o lămâie
- 4 litri de apă.
Mod de preparare
Mai întâi vom secționa dovleacul în jumătăți și îl vom scobi de semințe și nervuri. Apoi îl tăiem în felii mai mici și le decojim.
După decojire, tăiem feliile de dovleac în cuburi mai mari. Le lăsăm deoparte și preparăm siropul.
Punem apa cu zahărul la fiert și adăugăm toate aromele. Aici punem după gust: 3-4 batoane de scorțișoară pe care le rupem mai mici, 3-4 steluțe de anason și 3-4 cuișoare. Fierbem apa cu zahărul și mirodeniile pentru 10-2 minute, amestecând pentru a se topi zahărul.
Cantitatea de zahăr o adăugăm în funcție de gustul fiecăruia. Puteți gusta siropul și dacă îl doriți mai dulce, mai adăugați zahăr.
Apoi vom adăuga cuburile de dovleac în siropul fierbinte. Mai fierbem cuburile de dovleac plăcintar în sirop pentru 5-6 minute și stingem focul. Adăugăm sucul de lămâie, acoperim cratița cu un capac și lăsăm cuburile de dovleac la infuzat timp de 15 minute.
În acest interval de timp sterilizăm borcanele într-o oală cu apă, pe aragaz.
După ce s-au infuzat cuburile de dovleac le scurgem din sirop și le adăugăm în borcane. Aducem siropul la punctul de fierbere și îl turnăm în borcane. Închidem borcanele ermetic cu capacele din dotare și le acoperim cu o pătură.
Lăsăm borcanele cu compot de dovleac plăcintar sub pătură până când se răcesc. Apoi le putem depozita în cămară.
COMENTARII