Imi place conopida si incerc s-o gatesc cat mai variat, iar aceasta reteta de Conopida pane, desi nu o prepar des, este foarte gustoasa si pe placul meu.
Am incercat si conopida pane la cuptor dar nu m-a dat pe spate , iar daca tot o fac rar ,o fac asa cum imi place 🙂 .
Alte retete cu conopida
- Budinca de conopida cu branza
- Salata de conopida cu maioneza
- Supa de conopida si varza de Bruxelles
- Conopida murata
- Conopida gratinata
Ingrediente
- 1 conopida micuta
- 2 oua
- 3 linguri de faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de usturoi praf (sau un catel mic ras )
- un varf de lingurita de piper
Mod de preparare pentru reteta conopida pane
Spalam si desfacem conopida in buchetele potrivite. Le punem la fiert in apa cu sare pentru 5 minute, apoi le lasam sa se scurga bine intr-o sita .
Intre timp ,intr-un bol batem bine ouale cu sarea ,piperul si usturoiul .
Apoi incorporati faina ,amestecand continuu ,compozitia trebuie sa fie consistenta .
Puneti cate 5 buchetele de conopida in aluat si tavaliti-le bine pe toate partile. Prajiti-le api in baie de ulei ,astfel incat sa se rumeneasca usor pe toate partile .
Scoateti-le pe servetele absorbante si mancati-le calde cu diverse salate , sos de iaurt cu usturoi sau cu ce va place mai mult.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.