BUDINCA DE CONOPIDA CU BRANZA

60 min

simplu

4 portii

 

Pentru ca tot suntem in plin sezon iar pietele sunt pline de conopidava propun o reteta usoara si delicioasa, budinca de conopida cu branza. Se prepara foarte simplu, este extrem de gustoasa alaturi de o salata si va asigur ca este si pe gustul copiilor .

Eu i-am pus si turmeric pentru o culoare frumoasa dar, daca nu-l aveti la indemana nu-i o problema, budinca de conopida cu branza va fi la fel de buna .

 

 

Ingrediente

  • 500 g conopida (cantarita dupa curatare )
  • 350 g branza telemea (250 g + 100 g )
  • 200 g smantana de gatit
  • 4 oua
  • 1 lingurita rasa de turmeric (optional )
  • piper
  • patrunjel
  • 2 linguri de ulei de masline (pentru uns tava )

Mod de preparare budinca de conopida cu branza

Spalati, curatati conopida si taiati-o buchetele potrivite. Puneti-o la fiert intr-o oala cu apa si putina sare pentru 5 minute maxim din momentul in care a dat in fiert.

Apoi transferati-o intr-o strecuratoare si lasati-o sa se scurga bine si sa se mai racoreasca.

Intr-un bol puneti branza sfaramata, doar 250 g (eu am folosit o branza sarata de oaie si capra, dar merge si de vaca sau chiar feta), adaugati ouale, smantana, piperul, turmericul si patrunjelul tocat .

Branza ramasa (100 g ) o vom pune deasupra .

Sare mai puneti doar in cazul in care branza nu este sarata, la mine nu a fost nevoie. Amestecati bine, apoi incorporati si conopida.

Ungeti o tava (23 x 23 cm) cu cele doua linguri de ulei si turnati compozitia. Deasupra presarati uniform cele 100 g branza ramase.

budinca de conopida cu branza 001-tile

 

Coaceti budinca 35-40 de minute la 180 °C (cuptor preincalzit) pana se rumeneste usor deasupra.

budinca de conopida cu branza 013

Mancati budinca calduta cu o salata de rosii sau o salata verde mixta. Este foarte buna si rece, asta in cazul in care mai ramane 🙂 . Pofta buna !

budinca de conopida cu branza 017

budinca de conopida cu branza 026

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *