BUDINCA DE CONOPIDA CU BRANZA

60 min

simplu

4 portii

 

Pentru ca tot suntem in plin sezon iar pietele sunt pline de conopida ,va propun o reteta usoara si delicioasa ,budinca de conopida cu branza . Se prepara foarte simplu ,este foarte gustoasa alaturi de o salata si va asigur ca este si pe gustul copiilor .

Eu i-am pus si turmeric pentru o culoare frumoasa dar,daca nu-l aveti la indemana nu-i o problema ,budinca de conopida cu branza va fi la fel de buna .

 

 

Ingrediente

  • 500 g conopida (cantarita dupa curatare )
  • 350 g branza telemea (250 g + 100 g )
  • 200 g smantana de gatit
  • 4 oua
  • 1 lingurita rasa de turmeric (optional )
  • piper
  • patrunjel
  • 2 linguri de ulei de masline (pentru uns tava )

Mod de preparare budinca de conopida cu branza

Spalati, curatati conopida si taiati-o buchetele potrivite . Puneti-o la fiert intr-o oala cu apa si putina sare pentru 5 minute maxim din momentul in care a dat in fiert.

Apoi puneti-o intr-o strecuratoare si lasati-o sa se scurga bine si sa se mai racoreasca.

Intr-un bol ,puneti branza sfaramata ,doar 250 g (eu am folosit o branza sarata de oaie si capra ,dar merge si de vaca sau chiar feta ),adaugati ouale,smantana,piperul ,turmericul si patrunjelul tocat .

Branza ramasa (100 g ) o vom pune deasupra .

Sare mai puneti doar in cazul in care branza nu este sarata ,la mine nu a fost nevoie .Amestecati bine ,apoi incorporati si conopida .

Ungeti o tava (23 x 23 cm ) cu cele doua linguri de ulei si turnati compozitia .Deasupra presarati uniform cele 100 g branza ramase .

budinca de conopida cu branza 001-tile

 

Coaceti budinca 35-40 de minute la 180 °C ,pana se rumeneste usor deasupra .

budinca de conopida cu branza 013

Mancati budinca calduta cu o salata de rosii sau o salata verde mixta .Este foarte buna si rece ,asta in cazul in care mai ramane 🙂 .Pofta buna !

budinca de conopida cu branza 017

budinca de conopida cu branza 026

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *