SUPA DE CONOPIDA SI VARZA DE BRUXELLES

supa-252Csalata-071

Ploua,este foarte frig si innorat.Pe timpul asta nu-mi doresc decat o supa care sa ma incalzeasca,sa fie hranitoare si sanatoasa,iar una cu legume de sezon este perfecta.De data asta am gasit in piata o conopida portocalie tare draguta pe care am si folosit-o la mancarica mea.
Mai gasiti pe blog o alta varianta de supa de legume,la fel de delicioasa si aceea.Sper sa va placa si sa incercati macar una dintre ele.

Iar pentru ca varzutele sunt in prim plan,reteta va ajunge la provocarea „Dulce Romanie”,gazduita de Transylvanian Kitchen.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 250 g conopida
  • 200 g varza de bruxelles curatata 
  • 3 rosii  (sau 300 g rosii din conserva )
  • 3-4 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 1,2 l apa
  • 1 lingura rasa de sare
  • frunze de telina
  • boia de ardei dulce si piper macinat pentru servit
Intr-un vas punem uleiul de masline si adaugam ceapa ,telina,morcovul  tocate si le calim pana se inmoaie usor,cam 3-4 minute,adaugand eventual o lingura ,doua de apa.
Punem si conopida rupta in buchetele mici,varzutele taiate pe jumatate ,apa si sarea.
Fierbem in jur de 10 minute,legumele trebuie sa fie moi dar inca crocante.Adaugam apoi rosiile si mai fierbem cam 5 minute.
Stingem focul si punem frunzele de telina tocate.Servim calda cu piper proaspat macinat si boia de ardei dulce presarate deasupra.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “SUPA DE CONOPIDA SI VARZA DE BRUXELLES”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare