Pentru că ne plac mult cornulețele, le preparăm destul de des, dar cu diferite umpluturi. De data aceasta vă ispitim cu o rețetă de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.
Combinația dintre brânza dulce, aromatizată cu vanilie și caisele deshidratate este una absolut delicioasă. Mai folosim combinația de brânză cu caise, dar și cu caise proaspete, sau cu caise din compot – vedeți aici o rețetă.
Aluatul pentru cornulețe se prepară în mod clasic cu praf de copt și unt în compoziție. Este un aluat pe care îl putem folosi atât la cornulețe cât și la foi de prăjituri sau la tarte. Vedeți aici și una dintre cele mai populare rețete de cornulețe de pe blog, rețeta pentru cornulețe țigarete. Cornulețele formate astfel sunt și mai simple, dar și aspectuoase.
Iar dacă doriți o rețetă și mai simplă, vă recomand să încercați rețeta de cornulețe cu nucă și vanilie.
Cum se prepară rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate
Despre aluatul pentru cornulețe am amintit mai sus, este unul clasic, fără dospire. Pentru umplutură folosim brânză proaspătă de vaci îndulcită după gust cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie. Adăugăm și 1 ou și caise deshidratate, tăiate în bucăți mai mici.
Compoziția de brânză se poate pregăti folosind o combinație din mai multe tipuri de brânzeturi. Iar caisele deshidratate se pot înlocui cu stafide, merișoare sau alte fructe deshidratate.
Dacă și voi adorați cornulețele, găsiți o întreagă colecție de rețete pe blog de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.