Aluaturi dulci

Cornulețe cu brânză și caise deshidratate

Pentru că ne plac mult cornulețele, le preparăm destul de des, dar cu diferite umpluturi. De data aceasta vă ispitim cu o rețetă de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.

Combinația dintre brânza dulce, aromatizată cu vanilie și caisele deshidratate este una absolut delicioasă. Mai folosim combinația de brânză cu caise, dar și cu caise proaspete, sau cu caise din compot – vedeți aici o rețetă.

Aluatul pentru cornulețe se prepară în mod clasic cu praf de copt și unt în compoziție. Este un aluat pe care îl putem folosi atât la cornulețe cât și la foi de prăjituri sau la tarte. Vedeți aici și una dintre cele mai populare rețete de cornulețe de pe blog, rețeta pentru cornulețe țigarete. Cornulețele formate astfel sunt și mai simple, dar și aspectuoase.

Iar dacă doriți o rețetă și mai simplă, vă recomand să încercați rețeta de cornulețe cu nucă și vanilie.

Cum se prepară rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate

Despre aluatul pentru cornulețe am amintit mai sus, este unul clasic, fără dospire. Pentru umplutură folosim brânză proaspătă de vaci îndulcită după gust cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie. Adăugăm și 1 ou și caise deshidratate, tăiate în bucăți mai mici.

Compoziția de brânză se poate pregăti folosind o combinație din mai multe tipuri de brânzeturi. Iar caisele deshidratate se pot înlocui cu stafide, merișoare sau alte fructe deshidratate.

Dacă și voi adorați cornulețele, găsiți o întreagă colecție de rețete pe blog de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.

Cornulețe cu brânză și caise deshidratate

Gătește Cornulețe cu brânză și caise deshidratate

Timp de preparare

20

Nivel

mediu

Porții

36

Cornulețe cu brânză și caise deshidratate

Ingrediente

 • Pentru aluatul de cornulețe:
 • 200 gr de unt cu 82% grăsime
 • 2 gălbenușuri
 • 150 gr de smântână acră cu 24% grăsime
 • 500 gr de făină
 • un praf de sare
 • 2 lingurițe cu esență de vanilie
 • Pentru umplutură:
 • 500 gr de brânză proaspătă de vaci
 • 150 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
 • 100 gr de caise deshidratate
 • 1/4 linguriță de sare
 • 2 albușuri
 • 1 lingură de griș

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului fraged pentru cornulețe.

Punem într-un bol făina, sarea și untul rece. Frământăm cu vârful degetelor până când obținem o compoziție nisipoasă. Adăugăm gălbenușurile și smântâna și frământăm în continuare aluatul până când devine compact. Acoperim aluatul cu un bol de sticlă și îl lăsăm la odihnit 15 minute, timp în care pregătim compoziția pentru umplutură.

Amestecăm brânza proaspătă cu zahărul pudră și sarea, apoi adăugăm cele două albușuri și caisele deshidratate, tăiate în bucăți mai mici. Dacă este suculentă brânza, adăugăm și o lingură de griș.

După ce aluatul s-a odihnit, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.  Împărțim aluatul în 4 bucăți pe care le modelăm sub formă de mingiuțe. Întindem fiecare bucată de aluat pe masa presărată cu făină în câte o foaie circulară. Decupăm fiecare foaie de aluat în 8 triunghiuri. La baza triunghiurilor punem câte o linguriță din compoziția de brânză și le rulăm către vârf.

Așezăm cornulețele în tava acoperită cu hârtie de copt și le punem la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute. Nu rumenim cornulețele în exces pentru că aluatul se va coace într-un timp destul de scurt.

Presărăm zahăr pudră peste delicioasele cornulețe cu brânză și caise deshidratate și le savurăm cu poftă alături de cei dragi.