De pe masa de Craciun nu-mi lipsesc niciodata aceste cornulete fragede cu gem si nuci si turta dulce pentru ca sunt preferatele mele.
Chiar daca am deja pe blog o reteta de cornulete cu untura, aceea are in compozitie drojdie iar aceasta praf de copt si otet din vin alb.
Reteta de cornulete fragede cu gem si nuci este simpla si gustoasa iar cornuletele se topesc pur si simplu in gura. Nu contin deloc zahar in compozitie, dar nu va faceti griji, gemul din umplutura si zaharul pudra din belsug sunt suficiente.
Ingrediente
- Aluat
- 520 g faina (plus 2-3 linguri pentru planul de lucru )
- 250 g untura
- 1 ou mic
- 1 lingurita praf de copt
- 50 ml apa
- 2 linguri de otet
- un praf de sare
- aroma la alegere ( eu am folosit vanilie )
- Umplutura
- 350 g gem/marmelada de prune
- 150 g -200 g nuci macinate
- Decor
- zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare cornulete fragede cu gem si nuci
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.