CORNULETE CU UNTURA

Nu-mi amintesc exact de cand n-am mai mancat cornuletele astea moi,pufoase,foietate si fragede cu untura,dar stiu sigur ca gustul lor minunat mi-a ramas bine intiparit in minte.Motivele au fost destule,unul dintre ele era ca nu gaseam sub nici o forma sa cumpar untura si nici magiunul asta grozav de prune nu-l aveam.
Dar din fericire am doua verisoare foarte darnice care mi-au daruit bunatati de acasa iar eu mi-am facut pofta de cornulete fragede cu untura la care visam de multa vreme.
Asadar ,Dana si Geanina,va multumesc frumos!

Mod de preparare cornulete cu untura

Ingrediente :

  • 360 g smantana slaba 12% grasime (sau iaurt)
  • 350 g untura de porc
  • 2 lingurite de zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 550-600 g faina

Pentru umplut :

  • magiun de prune
  • rahat

Decor : zahar pudra vanilat

Intr-un castron punem smantana si adaugam zaharul si drojdia sfaramitata.Amestecam pana se dizolva drojdia ,adaugam si untura netopita,sarea,esenta si apoi incorporam faina pe care o punem treptat .Framantam pana obtinem un aluat omogen, il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la  frigider minim doua ore.Cu cat aluatul sta mai mult la frigider cu atat cornuletele vor fi mai fragede.Eu am copt jumatate dupa cateva ore si cealalta jumatate a doua zi si au fost mult mai bune.

Impartim aluatul in patru si intindem dreptunghiuri pe care le taiem in patratele de 6-7 cm si punem in mijlocul lor cate o lingurita de magiun.Acoperim magiunul cu un colt si inchidem cu coltul opus,asa ca in imaginile de mai jos.

Sau daca preferati altfel,intindeti cercuri ,taiati-le cu ruleta,apoi puneti cate o bucatica de rahat si apoi rulati .

Coacem 15-20 de minute la 180 °C,pana se rumenesc usor.Cand s-au racit presaram deasupra zahar pudra si servim cu mare pofta 🙂 !

cornulete-056

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

37 comentarii la “CORNULETE CU UNTURA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *