CORNULETE CU UNTURA

Nu-mi amintesc exact de cand n-am mai mancat cornuletele astea moi,pufoase,foietate si fragede cu untura,dar stiu sigur ca gustul lor minunat mi-a ramas bine intiparit in minte.Motivele au fost destule,unul dintre ele era ca nu gaseam sub nici o forma sa cumpar untura si nici magiunul asta grozav de prune nu-l aveam.
Dar din fericire am doua verisoare foarte darnice care mi-au daruit bunatati de acasa iar eu mi-am facut pofta de cornulete fragede cu untura la care visam de multa vreme.
Asadar ,Dana si Geanina,va multumesc frumos!

Mod de preparare cornulete cu untura

Ingrediente :

  • 360 g smantana slaba 12% grasime (sau iaurt)
  • 350 g untura de porc
  • 2 lingurite de zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 550-600 g faina

Pentru umplut :

  • magiun de prune
  • rahat

Decor : zahar pudra vanilat

Intr-un castron punem smantana si adaugam zaharul si drojdia sfaramitata.Amestecam pana se dizolva drojdia ,adaugam si untura netopita,sarea,esenta si apoi incorporam faina pe care o punem treptat .Framantam pana obtinem un aluat omogen, il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la  frigider minim doua ore.Cu cat aluatul sta mai mult la frigider cu atat cornuletele vor fi mai fragede.Eu am copt jumatate dupa cateva ore si cealalta jumatate a doua zi si au fost mult mai bune.

Impartim aluatul in patru si intindem dreptunghiuri pe care le taiem in patratele de 6-7 cm si punem in mijlocul lor cate o lingurita de magiun.Acoperim magiunul cu un colt si inchidem cu coltul opus,asa ca in imaginile de mai jos.

Sau daca preferati altfel,intindeti cercuri ,taiati-le cu ruleta,apoi puneti cate o bucatica de rahat si apoi rulati .

Coacem 15-20 de minute la 180 °C,pana se rumenesc usor.Cand s-au racit presaram deasupra zahar pudra si servim cu mare pofta 🙂 !

cornulete-056

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

37 comentarii la “CORNULETE CU UNTURA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *