Cornulete fragede cu mac, reteta simpla si usor de preparat. Cornulete fragede cu untura, smantana si umplutura delicioasa de mac.
Aceste cornulete fragede cu mac sunt atat de bune incat nu te poti satura de ele. Aluatul este fraged, chiar foietat desi nu contine niciun agent de crestere. Se fragezesc pe zi ce trece, se fac usor si se pastreaza foarte bine chiar si doua saptamani la rece, in cutii metalice.
Daca nu va place macul, il puteti inlocui cu rahat sau magiun de prune. Important este ca umplutura sa fie ferma sa puteti modela cornuletele.
Ingrediente:
- Aluat
- 400 g faina
- 30 g gris
- 1 lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat)
- un varf de lingurita de sare
- 150 g untura (sau 200 g unt gras, 82% grasime)
- 200 g smantana fermentata (acra, de 24% grasime)
- Umplutura
- 120 g mac
- 100 g zahar pudra
- 50 ml lapte
- zahar pudra pentr decor
Mod de preparare pentru reteta de cornulete fragede cu mac:
Intr-un bol puneti faina, grisul, sarea , vanilia si untura. Framantati cu varful degetelor pana cand obtineti o compozitie sfaramicioasa.
*Nu exagerati pentru ca se va inmuia foarte tare.
Adaugati smantana si continuati sa framantati doar pana cand se omogenizeaza aluatul.
Infasurati-l intr-o folie alimentara si puneti-l la rece cel putin o ora.
Intre timp preparati umplutura. Amestecati macul ( il puteti macina daca n va place intreg) cu zaharul pudra si laptele. Fierbeti compozitia un minut doua pana incepe sa se ingroasa un pic. Dupa racire va avea consistenta perfecta.
Presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in doua parti.
Din fiecare bucata intindeti cate o foaie groasa de 3 mm. Decupati cerculete cu diametrul de 5 cm si puneti deasupra cate o jumatate de lingurita de umplutura (complet rece).
Inchideti foarte bine marginile (sa nu curga umplutura ) si dati-le forma de semiluna.
Asezati cornuletele in tavi si coaceti-le 20 de minute la 180°C sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Ies exact 81 de cornulete 🙂 .
Imediat ce le-ati scos din cuptor, tavaliti-le prin zahar pudra vanilat.
Aceste cornulete fragede cu mac sunt grozave, incercati-le!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri delicioase și spectaculoase pentru o ocazie specială, vă recomandăm prăjitura Tosca, din categoria deserturilor populare de colecție. Este o prăjitură cu gust bun și aspect plăcut, dar și cu succes garantat în rândul celor ce o vor savura.
Alte retete de cornulete >>>
- CORNULETE CU NUCA SI VANILIE (click pentru reteta)
- CORNULETE CU UNTURA (click pentru reteta)
- CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT (click pentru reteta)
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.