Site icon Rețete Fel de Fel

Cotlete de porc marinate

 

In week-end ne-am rasfatat cu niste cotlete de porc marinate fragede,aromate si suculente. Am preferat alaturi doar o salata verde cu rosii si morcovi si un pahar cu vin rosu. A fost o masa gustoasa si copioasa,sotul meu adora aceste cotlete marinate si le mananca cu placere ori de cate ori le prepar.

Carnea marinata astfel se fragezeste,capata aroma si,gatita atat cat trebuie,este gustoasa si suculenta.

Dar cum se prepara marinada pentru carne? Foarte usor!

Avem nevoie de cateva ingrediente simple pe care oricine le are in casa.

*Asadar, ne trebuie un ulei (este bine sa fie unul cu punctul de ardere ridicat) cum ar fi cel de floarea soarelui,de arahide,soia sau porumb .

*Un acid,cum ar fi  zeama de lamaie,lime,sucul de rosii sau otetul.

*Condimente la alegere,dupa propriile gusturi.Noua ne place un gust balansat,asadar folosesc putine condimente.

*Alcool (optional) – bere,vin,cognac.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de cotlete de porc marinate:

 

Intai de toate,daca aveti cotletul intreg,feliati-l in bucati grosute de 1,5 cm-2 cm.

Intr-un bol puneti uleiul,zeama de lamaie,sarea,piperul,boiaua,cimbrul si cateii de usturoi tocati.Amestecati foarte bine sa se omogenizeze cat de cat ingredientele si ungeti fiecare bucata cu marinada obtinuta.

Acoperiti bolul cu folie alimentara si puneti-l la frigider pentru minim 1-2 ore.Daca le puteti lasa mai mult,cu atat mai bine,aromele vor patrunde in carne mai bine si va fi si mai frageda.

*Puteti,la fel de bine sa folositi si o cutie de plastic cu capac,important este ca,feliile de carne in marinada sa fie acoperite etans,sa nu imprastie mirosul in tot frigiderul 🙂 .

Inainte de a le frige pe gratar sau tigaia grill,scoateti-le de la rece,sa poata ajunge la temperatura camerei.

Incingeti bine tigaia grill si asezati,un pic distantate intre ele,feliile de cotlet,curatate de bucatile de usturoi.Este important sa incingeti bine tigaia grill pentru ca astfel se inchid porii si sucul carnii ramane inauntru.

Frigeti carnea 3 minte pe o parte si inca vreo doua pe cealalta.

Inainte de a o manca,lasati-o 5-6 minutele la odihnit.

Carnea o puteti manca alaturi de o salata mixta ,cartofi la cuptor ,orez,legume la tigaie sau la cuptor ,in functie de gusturile voastre.

Spor la treaba si pofta buna!

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version