Site icon Rețete Fel de Fel

Cozonac Babka cu mac și nuci

Cozonac Babka cu mac și nuci feliat pe un platou, alături de o ceașcă de ceai și o lămâie secționată

Cozonacul Babka se porționează după ce se hidratează la rece însiropat / Shutterstock

Cozonacul Babka a devenit foarte apreciat și în bucătăriile noastre, de ceva timp. De obicei se prepară cu umplutură de ciocolată, însă foarte interesantă este și rețeta de cozonac Babka cu mac și nuci. Umplutura de mac este foarte gustoasă și oferă un aspect tare frumos cozonacului.

Folosim umplutură de mac și la cornuri, la prăjituri sau la cornulețe. Vedeți aici o rețetă de cornulețe fragede cu mac. Aluatul cornulețelor este unul fraged, preparat cu untură, iar umplutura îi înnobilează gustul.

Tot din categoria deserturilor cu mac, mai găsiți pe blog și o rețetă de prăjitură cu foi fragede și mac. Este o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Iar dacă doriți și o prăjitură cu mac în blat, vă recomandăm rețeta de prăjitură cu mac și piersici din compot. Este alegerea potrivită pentru o masă la care îți vin cei mai buni prieteni sau pentru weekendul în care familia se reunește.

Cum se prepară rețeta de cozonac Babka cu mac și nuci

Aluatul pentru cozonac este unul clasic, iar umplutura de mac se prepară prin fierberea macului în lapte până când se hidratează. Interesant este modul de împletire a aluatului. Acesta se rulează cu umplutură în interior, apoi se secționează pentru a pune în evidență umplutura.

Mai găsiți pe blog și rețeta clasică de cozonac Babka însiropat. Și găsiți o colecție de rețete de cozonac cu aluaturi și umpluturi diferite, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cozonac Babka cu mac și nuci.

Exit mobile version