Dacă tot dispunem de multe căpșuni vara aceasta le includem în cât mai multe rețete culinare. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de cremes cu vanilie și căpșuni.
Cremes-ul, sau Cremșnitul cum se mai regăsește ca denumire este una dintre cele mai fine și cremoase prăjituri. De-a lungul timpului am preparat rețeta în diferite moduri, toate delicioase și de nerefuzat. Am pornit de la rețeta clasică de cremes pe care o cunoaște toată lumea.
Am preparat cremșnit și cu foi din comerț, dar și cu foi din aluat de casă.
Ca și arome, cea mai potrivită pentru cremă este vanilia. Însă noi adorăm tare mult și lămâia.
Vedeți aici rețeta pentru cremă de lămâie!
Mai găsiți pe blog și o rețetă de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos. Foarte mult ne-a plăcut și aroma de cocos care s-a regăsit atât în cremă cât și în foile de aluat.
Cum se prepară rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni
Pentru rețeta de față folosim aluat foietaj preparat în casă. Crema de vanilie este cea clasică cu ouă și amidon, fără gelatină.
Iar glazura este din albușuri cu sirop de căpșuni și lămâie. O nebunie de prăjitură căreia cu greu îi poți rezista. Este o prăjitură fină cu gust divin pe care merită s-o încercați și voi.
Iar dacă vă plac prăjiturile cremoase, cu foi coapte pe dosul tăvii, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni.