Dulciuri

Cremsnit (Cremes). Reteta usor de preparat

 Cremsnit (cremes), reteta simpla si foarte simplu de preparat. Prajitura cu aluat foietaj si crema de vanilie. Un desert pe cat de simplu, pe-atat de delicios.

Prajitra Cremsnit (cremes) este una dintre preferatele mele. As putea manca zilnic si cred ca tot nu m-as satura de ea. Este pe gustul meu, simpla si gustoasa, cu multa crema de vanilie si aluat foietaj.

Daca, ca si mine va plac astfel de prajituri, incercati-o. Va asigur ca este absolut grozava.

 

Ingrediente

  • 2 pachete de aluat foietaj ( 2x230g)
  • 1 l lapte
  • 250 g zahar (200 g+50 g)
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 120 g amidon
  • 5 foi de gelatina (sau 1 pachet de 10 g gelatina granule/praf)
  • 1 lingura extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat)

 

Mod de preparare pentru reteta de Cremsnit (Cremes)

Intai ne ocupam de aluatul foietaj. Preinaclzim cuptorul la 200°C. Desfacem pachetul, intindem foaia pe fundul unei tavi si-l intepam din loc in loc cu furculita.
Cealalta foaie o taiem cu ajutorul unei rulete  in dreptunghiuri egale. Foile mele au avut 26×35  cm, asadar am obtinut 25 de dreptunghiuri de 5,2×7 cm.
*Sau, puteti coace si cea de-a doua foaie intreaga si apoi s-o maruntiti si s-o pesarati deasupra.
Coacem pentru 15 minute la 200 °C, pana cand foile devin rumene si aurii. Dupa ce s-au copt, le lasam pe gratare sa se raceasca.
Cremsnit (Cremes)
Acum ne putem apuca de preparat crema. Separam ouale iar albusurile le mixam cu 50 de grame de zahar pana cand obtinem o bezea densa si lucioasa.
*Intai mixati cateva minute albusurile fara zahar si, cand au inceput sa prinda consistenta, adaugati putin cate putin din zahar. Astfel veti obtine o bezea ferma.
Apoi puneti foile de gelatina la hidatat in apa rece cat sa le acopere. Daca folositi gelatina granule sau praf, hidratati-o in 100 ml de apa sau conform instructiunilor de pe pachet.
Puneti la incalzit 900 ml de lapte. Intr-un vas incapator puneti galbenusurile, 200 de grame de zahar, un praf de sare si extractul de vanilie. Amestecati bine cu un tel pana cand devin cremoase si se deschid la culoare. Dizolvati amidonul cu 100 ml de lapte si puneti-l in vas peste galbenusturi. Turnati si laptele cald, amestecand continuu.
Obtinem o crema densa si consistenta. Imediat incorporam si albusurile in crema fierbinte, in doua transe, amestecand bine cu telul. Astfel vom gati albusurile si vom scapa de teama oualor crude 🙂 .
Dupa ce am inglobat albusurile, temperatura cremei era de 62,6°C, asadar am adaugat fara grija geatina, s-a dizolvat fara probleme.

Asamblare Cremsnit (Cremes)

Acoperim cu folie alimentara o tava de marimea foilor. Punem foaia intreaga de aluat si crema cat este inca calduta. Deasupra asezam dreptunghiurile sau sfarmaitam cea de-a doua foaie.
Cremsnit (Cremes)
Tragem folia peste prajitura si o pastram la rece cateva ore sau peste noapte.
Cremsnit (Cremes)
  Apoi putem portiona si manca cu placere cel mai bun Cremsnit (Cremes). Decorati-l cu zahar pudra.
Spor la treaba si pofta buna!
Cremsnit (Cremes)

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.