Dacă adorați prăjitura Cremșnit și obișnuiți să o preparați acasă, încercați și rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior. Este deosebită și ca gust și ca aspect.
Noi adorăm cremșnitul și preparăm rețeta în mai multe moduri. Ne place și cu aluat special din comerț și cu aluat foietaj, dar și cu aluat preparat în casă.
Vedeți aici rețeta de aluat pentru foi de cremșnit, preparat în casă.
Chiar dacă este mai comod să apelăm la foile din comerț, de cele mai multe ori preparăm și aluatul foietaj în casă. Este diferit de aluatul pentru foi de cremșnit. Este mai laborios, dar merită din plin efortul.
Vedeți aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă. Acest aluat îl folosim și la croissante, dar și la alte preparate sărate.
Chiar și aluatul pentru foi de plăcinte îl preparăm deseori în casă – vedeți aici rețeta.
Cum se prepară rețeta de Cremșnit cu blat de nucă la interior
Indiferent că apelăm la foile din comerț sau la cele preparate în casă, le coacem pe dosul tăvii în care vom prepara și blatul cu nuci. Blatul cu nuci îl preparăm doar din albușuri, pentru că gălbenușurile le folosim la crema de vanilie.
Este foarte interesantă rețeta, chiar merită preparată. Iar dacă sunteți în căutare de mai multe rețete pentru prăjitura Cremșnit, găsiți câteva rețete pe blog.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Cremșnit cu blat de nucă la interior.