Pentru că de pe masa de Paște nu poate lipsi drobul, avem pentru voi o rețetă de drob în aluat fraged sub formă de coroniță. Indiferent de compoziția pe care o alegeți pentru drob, copt în aluat va fi și gustos, și mai consistent, dar și aspectuos.
Puteți prepara chiar un aluat dospit sau puteți apela la aluatul foietaj. Pe acesta îl puteți procura din comerț sau prepara acasă.
Dacă doriți să îl preparați în casă, avem pentru voi și rețeta franțuzească de aluat foietaj.
Cea mai apreciată rețetă de drob de pe blog este rețeta drobului de ciuperci, simplu și delicios. Este o rețetă care se poate prepara și după sărbătorile Pascale, pentru gustări delicioase sau pentru un platou cu aperitive festive.
Găsiți pe blog și rețeta tradițională de drob de miel cu ouă fierte în interior. Este rețeta clasică așa cum o preparau mama sau bunica în trecut.
Cum se prepară rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță
Alegem pentru această rețetă de drob aluatul fraged, pentru că acesta nu se deformează în timpul coacerii. Ca și rețetă pentru drob optăm pentru cea din pui cu ciuperci. Este o combinație care ne place și o pregătim de obicei în multe alte rețete de aperitive sau de mâncăruri.
Pentru un aspect mai interesant crestăm aluatul din loc în loc la suprafață, pentru a se observa ușor și drobul.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de coroniță din carne tocată în foietaj. Iar dacă mai căutați și alte rețete pentru masa de Paște, găsiți pe blog o colecție interesantă care cuprinde toate categoriile de preparate.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de aluat fraged sub formă de coroniță.