Site icon Rețete Fel de Fel

Eclere cu vanilie și căpșuni

Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie albă, alături de alte eclere pe un grătar

Căpșunile adăugate în interiorul eclerelor aduc o notă de prospețime desertului / Shutterstock

Abia așteptăm sezonul fructelor pentru a le include în deliciile noastre culinare. De data aceasta, ne-am gândit la o rețetă de eclere cu vanilie și căpșuni. Combinația dintre crema cu aromă de vanilie și căpșunile proaspete este chiar delicioasă.

Eclerele fac parte dintre deserturile nelipsite de pe platourile festive și sunt adorate de întreaga familie. Alături de savarine și amandine sunt deserturile de cofetărie care ne-au îndulcit copilăria. Acum le preparăm cu ușurință și în propria bucătărie, pentru că dispunem de toate ingredientele necesare. Sunt ingrediente simple care nu ne lipsesc din cămară sau din frigider.

Preparăm eclerele în mai multe combinații. Vedeți aici o rețetă de eclere cu cremă patisera și glazură de ciocolată. Sunt acele eclere exact cum le știm din cofetărie.

În timp, rețeta a fost adaptată și cu alte creme sau cu alte glazuri.

Vedeți aici și o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă. Crema de cocos este și delicioasă și foarte aromată, se combină perfect cu cojile de eclere, crocante.

Cum preparăm rețeta de eclere cu vanilie și căpșuni

Pentru eclerele din rețeta de azi vom prepara aluatul opărit în cel mai clasic mod – vedeți aici rețeta. Există mai multe variante pentru prepararea aluatului opărit. Într-una dintre variante se folosește unt, ca și grăsime, iar în alta se folosește ulei. De asemeni, există varianta cu apă și varianta cu lapte.

Noi apelăm la varianta clasică cu unt. Și crema de vanilie o preparăm tot în mod clasic, din ouă cu lapte, amidon și unt. În plus, adăugăm în interiorul eclerelor și căpșuni proaspete, pentru un gust deosebit și un aspect mai interesant.

Găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu iz de copilărie, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de eclere cu vanilie și căpșuni.

Exit mobile version