Pentru una dintre mesele principale din weekend, am pregătit o rețetă de file de macrou în sos cu usturoi.
Ne place macroul pentru că este la îndemână, dar este și gustos. Și ne place în mod deosebit fileul de macrou. Este deja porționat, deci economisim și timp. Îl pregătim de cele mai multe ori pane, ca în rețeta de somon pane în crustă de muștar.
Dar și simplu, prăjit sau pe grătar este chiar gustos, servit cu mujdei și mămăliguță.
Dintre preparatele cu pește, mai îndrăgim și saramura de pește, dar și plachie de pește.
Toate sunt delicioase, mai ales în perioadele de post cu dezlegare la pește.
Rețeta File de macrou în sos cu usturoi
Ca și sos pentru rețeta de față am optat pentru un sos cu mult praz și suc de roșii. A ieșit grozav de bun, mai ales că am adăugat și usturoi.
Însă în lipsa prazului se poate prepara un sos cu multă ceapă și usturoi. Iese la fel de gustos și foarte dens.
Noi în sezonul rece folosim foarte mult prazul la diverse mâncăruri. Are un gust aparte, ușor picant și dulceag. Și este plin de proprietăți benefice pentru sănătatea organismului.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei. Dați click și pe galeria foto pentru a vedea rețeta în imagini din timpul preparării.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.