Cea mai cunoscută rețetă de pâine din bucătăria italiană este rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline. Combinația dintre roșii și măsline este foarte populară în bucătăria italiană.

Vedeți aici și cea mai simplă rețetă de focaccia. Este preparată doar cu sare granulată și puțin rozmarin, fără alte ingrediente.

Iar pentru atunci când rămâneți fără pâine și nu aveți timp de aluaturi dospite, vă recomand rețeta de turte la tigaie. Este rețeta acelor turte din copilărie, pe care le pregătea bunica pe plita sobei, sau pe lespede.

Cum preparăm rețeta de focaccia cu rozmarin și roșii uscate

De menționat că aluatul pentru focaccia nu va avea textura fermă ca a celui pentru pâinea clasică. Acesta va avea o textură ușor fluidă care se întinde în tavă și se lasă la dospit. După dospire se stropește aluatul cu ulei de măsline și se presară deasupra lui condimente și roșii uscate.

Focaccia se coace într-un timp mai scurt, dar la temperatură mai ridicată.

Este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece. O focaccia bogată în ingrediente este ideală de servit în pauza de masă de la birou.

Dacă și voi adorați pâinea preparată în casă, veți descoperi pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea Pâine / Pizza.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de focaccia cu rozmarin și roșii uscate.