Site icon Rețete Fel de Fel

Franzele de casă cu miez pufos și coaja subțire

Coș cu patru franzele de casă

Franzelele sunt un tip de pâine cu formă alungită, nu foarte crescute și cu interior pufos și coajă subțire / Shutterstock

De cum s-a răcorit afară, pofta de pâine preparată în casă ne tot dă târcoale. De data aceasta ne-am satisfăcut pofta cu franzele de casă cu miez pufos și coaja subțire.

Franzelă este denumirea unei pâini preparată din făină albă, de formă alungită și mai puțin crescută. Are miezul foarte pufos, dar și ușor dens, iar coaja subțire și crocantă. Rețeta este inspirată din bucătăria franțuzească și se poate prepara cu ușurință în propria bucătărie.

Foarte mult ne mai place pâinea și sub formă de baghete. Se aseamănă ușor cu franzelele, dar sunt mai lungi și au coaja mai groasă și mai crocantă.

Vedeți aici și: rețeta de baghete crocante cu miez pufos!

Foarte mult ne plac și chiflele, mai ales cele pentru hamburgeri. Și acestea au miezul foarte pufos și coaja subțire. Le folosim și pentru diferite sandvișuri pe care le savurăm în pauza de masă de la serviciu.

Vedeți aici și: rețeta de chifle pentru hamburgeri!

Cum se prepară rețeta de franzele de casă cu miez pufos și coaja subțire

Rețeta aluatului pentru franzele nu diferă cu nimic de rețeta clasică pentru aluat de pâine. Însă diferă modul de modelare a aluatului și cel de coacere.

Rețeta va fi explicată pas cu pas mai jos.

Dacă și voi obișnuiți să preparați pâine de casă, vă invit să descoperiți pe blog o colecție de rețete de pâine. Le descoperiți în secțiunea Pâine/Pizza.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de franzele de casă cu miez pufos și coaja subțire.

Exit mobile version