Site icon Rețete Fel de Fel

Galette cu prune și migdale. Tartă rustică cu prune

Tarta rustică cu prune porționată pe un tocător de lemn așezat pe un ștergar violet

Prunele se prepară mai întâi la tigaie amestecate cu zahăr, scorțișoară și amidon / Profimedia

Pentru că încă mai sunt prune pe piață, sau în livadă, pentru cine are, nu ezităm să preparăm cât mai multe deserturi cu aceste delicioase fructe. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă de galette cu prune și migdale.

Galette este un desert franțuzesc cu înveliș foarte crocant și interior cu fructe suculente. Interesantă este forma acestui desert, ca o tartă, sau o  plăcintă întinsă, deschisă la mijloc, iar pe laterale cu aluatul adus spre interior. Este ca o tartă rustică în care ne putem juca cu marginile aluatului îndoindu-le neuniform spre centru.

Umpluturile acestor tarte pot fi din fructe proaspete, dulcețuri sau compoturi, sau din diferite creme de patiserie. Dar pot fi și umpluturi sărate din brânzeturi, legume sau carne.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de tartă cu fructe de pădure și crumble, având forma asemănătoare cu a galettei.

Și tot din aceeași categorie, vă mai recomand și rețeta de tartă cu caise și fulgi de migdale.

Cum se prepară rețeta de galette cu prune și migdale

Aluatul pentru această tartă rustică se prepară asemănător cu cel al unei tarte clasice.

Vedeți aici: rețeta pentru aluat de tartă clasică!

Însă, aluatul pentru galette se va întinde într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt și nu în formă rotundă de tartă. Astfel, i se va permite alungire în tavă și nu creștere în înălțime, precum la tartele clasice. Prunele le vom amesteca cu zahăr și scorțișoară, iar deasupra presărăm și câteva migdale mărunțite. Puteți înlocui prunele cu ce fructe doriți.

Dacă și voi adorați tartele cu fructe, găsiți pe blog mai multe rețete din această categorie. Le descoperiți în secțiunea ”Tarte / Cheesecake”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de galette cu prune și migdale.

Exit mobile version